Image
David Carlsson blir ny vd och koncernchef för Diös Fastigheter.
David Carlsson blir ny vd och koncernchef för Diös Fastigheter. Bild: Diös

David Carlsson ny vd och koncernchef för Diös

Bolag Styrelsen i Diös Fastigheter har utsett David Carlsson till ny vd och koncernchef. David tillträder sin tjänst 1 januari 2025. Nuvarande vd Knut Rost kvarstår i sin tjänst fram till att David tillträder.
Publicerad den 10 Juni 2024

David Carlsson kommer närmast från rollen som vd och koncernchef i det Umeåbaserade fastighetsbolaget Balticgruppen, en roll han haft sedan 2018. Han har tidigare erfarenhet som vice vd i Balticgruppen och ledande befattningar inom Akademiska Hus, bland annat som regiondirektör för region Norr och Uppsala. David Carlsson har en Executive MBA-examen inom ekonomi från Stockholm Handelshögskola samt en MSc-examen från Umeå universitet.

Diös rekryteringskommitté bestående av styrelseledamöterna Bob Persson, P-G Persson och Erika Olsén har arbetat med rekryteringen.

– David Carlsson har lång erfarenhet från ledande positioner inom fastighetsbranschen och har ett väldigt gott rykte. Han känner väl till många av våra städer i norra Sverige och har ett gediget kontaktnät inom både kommun och näringsliv. Vi är övertygade om att David är rätt person att leda Diös fortsatta utveckling under den tillväxtresa norra Sverige står inför. Detta blir en utmärkt lösning för såväl aktieägare som medarbetare, säger Bob Persson, styrelsens ordförande.

– Jag är både tacksam och stolt för det förtroende och den möjlighet styrelsen ger mig att som vd leda Diös fortsatta tillväxtresa. Det är ett företag med en stark marknadsposition och ett gott varumärke som jag tillsammans med mina nya medarbetare kommer att fortsätta förädla. Ser verkligen fram emot att med Diös resurser och förmågor få bidra till Norrlandsstädernas tillväxt utifrån respektive stads styrkor, säger David Carlsson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige