Image
P-G Persson medverkar i en öppenhjärtig intervju på Lokalmarknadsdagen nästa torsdag den 20 januari.

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.


Christina Hansson, Kristina Grahn-Persson och Kristina Arelis.

Kristina första kvinnonamn på topplistan i bolagsledningarna – så ser "fastighets-Kristinorna" på jämställdhetsarbetet

Sverige Det rör på sig i börsbolagens ledningsgrupper. I sin nysläppta rapport uppmärksammar Stiftelsen Allbright att ett kvinnonamn för första gången återfinns bland de tio vanligast i ledningsgrupperna: Kristina. Fastighetssverige valde därför att vända sig till de Kristinor som återfinns i de noterade fastighetsbolagens ledningsgrupper – Christina Hansson, John Mattson, Kristina Grahn-Persson, Diös, och Kristina Arelis, Platzer – för att diskutera hur de ser på jämställdhetsarbetet som bedrivs.


Kineum.

ESS Group flyttar huvudkontoret till Kineum

Uthyrning ESS Group flyttar sitt huvudkontor till Kineum och blir därmed granne med sin nya hotellsatsning Jimmy’z. Flytten beräknas till december 2022.


Lowell hyr kontor i Kineum.

Lowell hyr kontor i Kineum

Uthyrning Lowell Sverige, ett företag inom kredithantering och inkasso, kommer att flytta sitt Göteborgskontor till Kineum i Gårda. Lokalen de hyr är om 1 844 kvadratmeter och omfattar plan nio och tio. Företaget tillträder sitt nya kontor i juli 2022.


P-G Persson.

Platzer: Passerar 300 miljoner i hyresintäkter – positiv nettouthyrning

Bolag Platzer redovisar 307 miljoner kronor i hyresintäkter och 204 miljoner i förvaltningsresultat för Q3. Logistikbenet lyfter nettouthyrningrn till plussiffror. Substansvärdet (EPRA NRV) når 105,35 kronor per aktie.


Projektet MIMO och Platzers vd P-G Persson.

Platzer förvärvar MIMO i Mölndal av NCC

Transaktioner Platzer har förvärvat fastigheten MIMO i Mölndals innerstad från NCC. Tillträde och förvärvspris fastställs när projektet är färdigställt, vilket beräknas ske andra halvåret 2024. Bedömt fastighetsvärde är drygt 1,5 miljarder kronor. Förvärvet är ett led i Platzers strategi att fortsätta växa och aktivt bidra till utveckling i expansiva Mölndal.


Ytorna i Arendal som förvärvas av Göteborgs Hamn.

Platzer säljer del av Arendal till Göteborgs Hamn

Transaktioner Platzer Fastigheter och Göteborgs Hamn har idag slutit avtal om en försäljning av 108 000 kvadratmeter mark och vattenareal om 69 000 kvadratmeter som ingår i fastigheten Arendal 764:720. Affären innebär att logistik- och industriområdet stärker sin koppling till Nordens största och mest hållbara hamn.


P-G Persson, vd för Platzer.

Platzer vill använda delar av Göta älvbron i byggprojekt

Bygg/Arkitektur I Göteborg har nya Hisingsbron nu officiellt ersatt gamla Göta älvbron som nu ska rivas – och Platzer är ett av bolagen som är intresserade av att återanvända delar av den gamla bron i andra byggen i närheten. För Fastighetssverige berättar vd:n P-G Persson mer om deras intresse och hur det skulle kunna gestalta sig konkret.


Fredrik Sjudin, cfo Platzer.

Platzer etablerar MTN-program på fem miljarder

Bolag Platzer etablerar ett MTN-program med ett rambelopp om fem miljarder kronor för upplåning på den svenska obligationsmarknaden samt lanserar ett grönt finansiellt ramverk vilket möjliggör emission av gröna obligationer.


Gårda Vesta och Kineum är två av Platzers största projekt där bolaget sammanlagt investerat över tre miljarder kronor.

Platzers projekt värda miljarder – så går utvecklingen

Bolag Platzer har ett flertal stora projekt inom kontor och logistik som kommer att färdigställas inom de närmsta åren, såsom skraporna Gårda Vesta och Kineum. Den totala investeringen för bolaget är nära fem miljarder kronor. Fastighetssverige går igenom projektens status och utveckling med kommentarer från vd:n P–G Persson.


P-G Persson, vd för Platzer.

Kraftigt ökat resultat för Platzer

Bolag Efter ett aktivt kvartal med bland annat det stora miljardförvärvet på Medicinareberget levererar Platzer en stark rapport där periodens resultat ökade med 36 procent.


Platzer har köpt tre fastigheter av Göteborgs kommunala fastighetsbolag Higab för sammanlagt nästan 1,9 miljarder kronor.

"Smärtgränsen låg väl under den summan egentligen"

Bolag Platzers vd P-G Persson berättar för Fastighetssverige om vägen fram till det historiska miljardförvärvet i Göteborg och varför man betalade mer än vad man egentligen ville för de tre fastigheterna på Medicinareberget.


Göteborgs kommunala fastighetsbolag Higab säljer tre fastigheter för nästan 1,9 miljarder kronor till Platzer.

Miljardaffär mellan Higab och Platzer – säljer på Medicinareberget

Transaktioner Platzer förvärvar tre fastigheter av Higab på Medicinareberget omfattande 52 800 kvadratmeter till ett underliggande fastighetsvärde om 1 875 miljoner kronor. Fastigheterna innebär att Platzer adderar ytterligare ett attraktivt geografiskt område, granne med Sveriges största sjukhus Sahlgrenska Universitetssjukhuset, till beståndet med hyresgäster inom Life Science-segmentet.


Visionsbild för NTEX nya logistikbyggnad.

Platzer utvecklar ny logistikfastighet till NTEX i Torslanda

Uthyrning Platzer ska uppföra en terminal- och lagerbyggnad i Torslanda om 13 950 kvadratmeter åt logistikleverantören NTEX. Ett tioårigt hyresavtal med grön bilaga har tecknats. Byggstart planeras till tredje kvartalet 2021 med inflyttning 1 april 2023. Platzer har totalt cirka 190 000 kvadratmeter BTA byggrätt i området.


P-G Persson, vd för Platzer.

Platzer inkluderas i EPRA Index

Bolag Från och med den 21 juni 2021 ingår Platzers aktie i EPRA index, som är ett ledande globalt index för börsnoterade fastighetsinvesteringar. För Platzer betyder detta möjligheten att nå en bredare internationell investerarkrets.


Ulrika Danielsson, Ann-Sofie Lindroth, Anders Berg, Åsa Bergström och Fredrik Sjudin.

Substansvärdesdjungeln – därför redovisar bolagen som de gör

Bolag I dag avslutar vi vår artikelserie om Large Cap-bolagens substansvärdesrapportering. Varför lyfter sektorns mest transaktionsinriktade bolag fram den beteckning som passar bolag som aldrig säljer?
Här berättar Pandox, Platzer, Fabege, Castellum och Nyfosa om varför de rapporterar substansvärde som de gör.


Charlotte Hybinette, ny styrelseordförande i Platzer.

Hybinette ny styrelseordförande i Platzer

Bolag Vid årsstämman valdes Charlotte Hybinette till ny styrelseordförande i Platzer.


Detaljplanen för Gamlestadens Fabriker har nu vunnit laga kraft.

Tummen upp för utvecklingen av Gamlestadens fabriker

Bygg/Arkitektur Göteborgs industriella vagga, är redo för nästa utvecklingssteg. Detaljplanen för Gamlestadens fabriker har nu vunnit laga kraft, vilket innebär att vi kan tillföra 300 bostäder och 68 000 kvadratmeter kontor, restauranger och service till det gamla fabriksområdet.


P-G Persson, vd för Platzer.

Starkt resultat och sänkta kostnader för Platzer

Bolag Platzer redovisar ett starkt resultat för 2020 där hyresintäkterna ökade till 1 142 miljoner kronor (1 124) och förvaltningsresultatet ökade till 680 miljoner kronor (611). Dock minskade resultatet under perioden till 1 374 miljoner kronor (1 476).


Fastighetssverige kartlägger de svenska storbolagens syn på grön finansiering.

Kartläggning grön finansiering – läget, svårigheterna och målen

Energi/miljö Strax före jul gick Fabege ut med att man nu har nått 100 procent grön finansiering. Fastighetssverige presenterar här en stor kartläggning av läget hos de andra large cap-bolagen. Hur långt har de nått och hur ser de på utmaningarna, ambitionerna och möjligheterna med grön finansiering?