Image
Daniel Svartling, IT- och innovationschef på Wallenstam och Jonas Arvidsson, vd och medgrundare av Parakey.
Daniel Svartling, IT- och innovationschef på Wallenstam och Jonas Arvidsson, vd och medgrundare av Parakey. Bild: Parakey

Parakey utvecklar digitalt lås tillsammans med flera stora fastighetsbolag

Bolag PropTech-bolaget Parakey utvecklar nästa generation digitala lås tillsammans med Wallenstam, Stena Fastigheterm Klövern och Fabege.
Publicerad den 6 Oktober 2020

Under våren har en styrgrupp bildats i syfte att gemensamt utveckla och ta fram nästa generation professionella digitala lås, för att bättre möta efterfrågan på säkra, flexibla och skalbara digitala lås från kunder i fastighetsmarknadens alla segment.

– Det finns idag många smarta lås på marknaden, men inget som motsvarar ett professionellt digitalt lås gällande säkerhet, skalbarhet samt behovet av digitaliserade accesser. Det är unikt och mycket värdefullt för oss på Parakey att tillsammans med några utvalda ledande aktörer inom fastighetsbranschen genomföra detta stora produktutvecklingsprojekt, säger Jonas Arvidsson, vd på Parakey.

Parakey och Dormakaba, en av världens största leverantörer av säkerhetsprodukter, har inlett samarbete för framtagning av en helt ny typ av digitalt lås vid namn Parakey PDL (Professional Digital Lock). En styrgrupp, bestående av representanter från Fabege, Klövern, Stena Fastigheter och Wallenstam, är tillsatt för att agera kravställare, bidra med inspel utifrån digitala strategier samt säkerställa framtagandet av ett säkert, kostnadseffektivt och skalbart digitalt lås för professionellt bruk.

Parakey levererar sedan tidigare lösningar för digital access riktad mot kommersiella fastigheter, kontor, gym, parkering och coworking. Med Parakey PDL kommer nu fler typer av dörrmiljöer innanför skalskyddet kunna berikas med Parakey. Samtidigt kommer Parakey PDL även kunna användas i flerbostadshus, då låset också är applicerbart på lägenhetsdörrar.

– Professionella, digitala lås är något vi på Wallenstam tror mycket på. Vi är väldigt glada att få vara med på den här resan, som vi ser som ett viktigt och prioriterat område i vår verksamhet, säger Daniel Svartling, IT- och innovationschef på Wallenstam och fastighetsbolagets representant i styrgruppen.

Parakeys räknar med lansering i slutet av månaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige