Image
Från vänster: Daniel Petersson, kommersiell uthyrare på Wallenstam, Danny Saucedo och Johan Lundell utanför den nya butiken i Victoriapassagen.

Danny Saucedo och Johan Lundell tar satsningar till Wallenstams kvarter Victoria

Uthyrning I höstas lanserade artisten Danny Saucedo och kläddesignern Johan Lundell det nya svenska hud-, smink, och hårvårdsproduktsvarumärket för män, EDO. Med start idag finns både produkter från EDO tillsammans med hållbara högkvalitativa basplagg för män från Johan Lundells Blankdays på plats i Victoriapassagen i Göteborg.


Till vänster syns planområdet från öster med byggnad över Götatunneln. Till höger syns en illustration som visar kvarteren i flygvy sett från nordöst.

Tung kvartett får ny förlängning inom centrala jätteutvecklingen

Bygg/Arkitektur Ett större utredningsarbete fortsätter att dra ut på tiden för storsatsningen i centrala Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Convendum i Umami Park i Sundbyberg.

Convendum har etablerat sig i Stockholms nya stadsdel

Uthyrning Under sommaren 2022 öppnade Convendum upp ett nytt Coworking space i Stockholmsregionens nya dynamiska område, Umami Park i Sundbyberg. Sundbyberg har ett brett näringsliv och är en attraktiv etableringsort med över 4000 företag. Under hösten 2023 etablerar Convendum ett andra Coworking space i Sundbyberg centrum.


Närhälsan blir ny hyresgäst i Kallebäcks terrasser.

Närhälsan etablerar sig i Kallebäcks terrasser

Uthyrning Till hösten nästa år öppnar Närhälsan en ny vårdcentral och barnavårdscentral i Wallenstams stadsutvecklingsområde Kallebäcks terrasser. Det blir i det nybyggda kontorshuset i området som Närhälsan etablerar sig på drygt 600 kvadratmeter.


Susann Linde, CFO Wallenstam.

Susann Linde: "Wallenstam har ett starkt fundament att utgå från"

Ekonomi/Finansiering Stabil grund – det är vad Wallenstam konstaterar att de har i delårsrapporten för tredje kvartalet. Särskilt framhåller Susann Linde, CFO, deras starka balansräkning och deras centrala läge.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstam: "Skönt att ha en så god grund att stå på"

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Wallenstams hyresintäkter för fastigheter uppgick till 626 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2022. Analytikerna i Infronts sammanställning av sex analytikers estimat hade väntat 627 miljoner kronor. Driftöverskottet blev 498 miljoner kronor mot förväntade 496 miljoner kronor, medan förvaltningsresultatet landade på 343 jämfört med förhandstipset på 343 miljoner kronor.


Wallenstam om chockhöjningen av elpriset: "Bästa vi kan erbjuda"

Bolag Från och med 1 januari 2023 höjer Wallenstam elpriset för sina hyresgäster till 3 kronor per/kWh från de 40 öre som gäller under 2022 – en ökning med hela 650 procent. För Fastighetssverige berättar bolaget hur man landade i den dramatiska höjningen och hur responsen har varit från hyresgästerna.


Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace mitt i hjärtat av Centrala Nacka.

Wallenstam sammanställer kvartalets byggstarter

Bolag Under kvartalet byggstartade Wallenstam 169 hyreslägenheter i projektet Nacka Grace. Dessutom startades ett ombyggnations- och påbyggnadsprojekt i en kommersiell fastighet på Stampgatan i centrala Göteborg.


Hans Wallenstam.

Wallenstam återköper obligationer för 69 miljoner kronor

Bolag Wallenstam offentliggör resultatet av ett återköpserbjudande till innehavarna av bolagets utestående seniora icke-säkerställda obligationer med rörlig ränta och med förfall 23 november 2022, med utestående volym om 250 miljoner kronor. Återköpserbjudandet löpte ut igår klockan 12.00 och bolaget kommer sammanlagt att köpa tillbaka obligationer om 69 miljoner kronor.


Wallenstams planer i sydvästra Göteborg innehåller över 250 nya bostäder och småhus.

Wallenstam vill friköpa kusttomt – här är planerna

Bygg/Arkitektur Den noterade jätten vill friköpa en tomträtt som man haft i snart 20 år för att förtäta en naturskön kustremsa i sydvästra Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Kvarter 1 som nu är under byggnation i Älta kommer etappvis att välkomna nya hyresgäster från och med hösten 2024.

Wallenstam gör återbruksinventering i Älta

Bolag Wallenstam tecknar avtal med arkitekt- och cirkulär innovationsbyrån Lendager för att skapa bästa möjliga förutsättningar för återbruk i stadsutvecklingsprojektet Mera Älta. Här ska Wallenstam bygga cirka 1 250 nya bostäder i sammantaget sju kvarter. Nu har arbetet påbörjats med en första resurskartläggning för att få överblick av och insikter om de resurser som blir tillgängliga under utvecklingsprojektet.


Wallenstams vd Hans Wallenstam och K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Wallenstam och K-Fastigheter

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Med bara en dag kvar till valdagen avslutas artikelserien med Wallenstams vd Hans Wallenstam och K-Fastigheters vd Jacob Karlsson.


Convendum tog första steget utomlands genom sin etablering i Palma.

Efter första utlandsetableringen – så ser Convendums tillväxtplaner ut

Bolag Convendum kliver utanför Sverige genom sin etablering i Palma. Oscar Limbäck, COO på Convendum, berättar för Fastighetssverige varför Palma stod först på tur, vilka kunder man riktar sig till på Mallorca, om fortsatt expansion i utlandet och om bolagets främsta uppgifter för avslutningen av 2022.


Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace mitt i hjärtat av Centrala Nacka.

Wallenstam bygger 169 hyresrätter i Nacka

Bygg/Arkitektur Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace. Mitt i hjärtat av Centrala Nacka, som nu är under full utveckling, tillför Wallenstam 169 hyresrätter och 12 nya lokaler.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstam köper aktier för 50 miljoner

Bolag Hans Wallenstams syster Agneta Wallenstam sålde den 18 augusti aktier för 50 miljoner kronor som Hans Wallenstam sedan köpte.


Nudie flyttar till Södra Larmgatan.

Tunga Göteborgsmärket flyttar till ny lokal – ökar ytan rejält

Uthyrning Modemärket gör rockad inom samma fastighet – byter adress och ökar ytorna.


Hans Wallenstam.

Wallenstam: Rekordresultat i fastighetsförvaltningen

Bolag Här är Wallenstams halvårssiffror.


Hans Wallenstam.

Wallenstam har sålt alla aktier i SBB

Bolag Wallenstam har under andra kvartalet sålt alla aktier bolaget ägde i SBB. Under perioden har man även köpt mark i Nacka.


Umami park.

Greentechbolaget Ferroamp till Umami Park

Uthyrning I april nästa år flyttar Ferroamp in i kontorslokaler i Umami Park i Sundbyberg, ett av Stockholmsregionens nya dynamiska områden. Det snabbväxande greentechbolaget flyttar då sitt huvudkontor till 1 750 nyrenoverade kvadratmeter i områdets centralkvarter. Ett citynära läge med naturen runt knuten och tunnelbanan ett stenkast bort.


Wallenstam köper ett projekt i Årstaberg av Ikano Bostad. Samtidigt köper Ikano Bostad ett antal fastigheter av Wallenstam.

Wallenstam och Ikano Bostad i storaffär

Transaktioner Wallenstam köper ett stadsnära projekt i Stockholm av Ikano Bostad. Projektet är detaljplanelagt och planerad produktionsstart är redan 2023. I samband med affären säljer Wallenstam också en portfölj med bostadsfastigheter i Göteborg och Partille till Ikano Bostad.