Image

Oscar till helt ny marknad

Transaktioner Oscar Properties etablerar sig i Göteborg genom att köpa en projektfastighet i Annedal.
Publicerad den 9 Mars 2017
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Oscar Properties etablerar sig i Göteborg genom att köpa en projektfastighet i Annedal.

Oscar Properties köper fastigheten Annedal 23:33 för 65 miljoner kronor.

Fastigheten är idag fullt uthyrd och ger god avkastning fram tills projektstarten. Oscar Properties avser att uppföra 100-150 bostäder och bolaget ser goda möjligheter att utveckla moderna och attraktiva bostäder i samarbete med Göteborgs stad och andra lokala intressenter.

- Vi har idag en stark projektportfölj inom- och utanför tullarna i Stockholm och ser en fortsatt stark efterfrågan för våra unika bostäder samtidigt som vi systematiserar och standardiserar vår affär. Annedal 23:33 är vårt första förvärv utanför Storstockholm och ligger i linje med vår strategi för fortsatt lönsam tillväxt utanför tullarna. Prisutvecklingen på bostadsrätter i Göteborg är stark och det finns en efterfrågan på bostäder baserade på en förståelse för hur människor vill leva och bo idag, det vill säga i linje med vårt sätt att arbeta. Genom detta förvärv har vi skapat förutsättningar att etablera oss på den mycket intressanta Göteborgsmarknaden, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Beroende på hur många byggrätter som skapas kan eventuell tilläggsköpeskilling utgå. Förvärvet finansieras med egna medel och banklån. Catella har agerat rådgivare i affären.

Förvärvet ligger i linje med den lagda strategin att expandera utanför Stockholms innerstad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige