Image
Elias Georgiadis, vd för Stenhus, och Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.
Elias Georgiadis, vd för Stenhus, och Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa. Bild: Stenhus och Nyfosa

Nyfosa köper portfölj av Stenhus för 706 miljoner

Transaktioner Nyfosa har förvärvat en portfölj i Sverige bestående av 13 fastigheter med dagligvaru- och lågprishandel, lager och lätt industri. Förvärvspriset uppgår till 706 miljoner kronor och årligt hyresvärde är 62,5 miljoner kronor. Merparten av fastigheterna är belägna på orter där Nyfosa har närvaro i dag. Säljare är Stenhus Fastigheter.
Publicerad den 24 Februari 2023

Fastigheterna som har en uthyrningsbar yta om drygt 50 000 kvadratmeter är fullt uthyrda med en överskottsgrad om 83 procent. Total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 4,4 år. Cirka 70 procent av hyresintäkterna kommer från dagligvaru- och lågprishandel, och resterande del från lager och lätt industri. Fastigheterna återfinns i väletablerade lägen på orter såsom Eskilstuna, Örebro, Linköping, Gävle och Örnsköldsvik med hyresgäster som Dagab Logistik (Willys), Ahlberg Dollarstore, Rusta och Ica. Tillträde är planerat till den 31 mars 2023.
– Vi fortsätter att stärka vår kassaflödesportfölj och dessa fastigheter blir ett bra och stabilt komplement, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för för Nyfosa.
– Denna försäljning är en del i det konsolideringsarbete som har pågått sedan i somras efter sammanslagningen med Randviken. Genom att använda försäljningslikviden till återbetalning av våra allra dyraste lån förstärker vi en mängd viktiga nyckeltal så som nettobelåningsgrad, soliditet och räntetäckningsgrad. Under förra veckan offentliggjorde vi vår avsikt att förtidsinlösa obligationer om 200 miljoner kronor. Försäljningen av fastigheter som nu offentliggörs kommer att leda till att Stenhus minskar sin nettoskuld ytterligare genom amortering av brygglån. Sammantaget skapar detta en större trygghet för Bolaget och gör oss än bättre rustade för framtiden, säger Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter.

Born Advokater och CBRE har varit rådgivare till Stenhus i denna transaktion.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige