Image

Ny vd för Uppsalahem utsedd

Karriär Uppsalahem har utsett Stefan Sandberg till ny vd. Han tillträder i augusti 2016 och arbetar idag som divisionschef på det internationella konsultbolaget Cowi.
Publicerad den 29 Januari 2016
Stefan Sandberg. Bild: Uppsalahem
Stefan Sandberg.

Stefan Sandberg efterträder Uppsalahems nuvarande vd Mikael Rådegård, som fyller 63 år och går i pension efter närmare sex år på posten.

Stefan Sandberg har en bred bakgrund och erfarenhet från bygg- och konsultbranschen med olika ledande befattningar från bland annat Skanska och Boklok. Inom Skanska jobbade Sandberg som inköpschef, och sedermera ansvarig för all träbostadshustillverkning i Norden. Genom den senare rollen var också Sandberg ansvarig för bolaget Boklok Byggsystem.

I botten har Sandberg en civilingenjörsexamen från KTH, inriktning väg och vatten.

- Under Mikaels ledning har Uppsalahem tagit positionen som ett av de ledande bolagen inom allmännyttan och i Uppsala. Stefan kommer att med sin erfarenhet fortsätta på den inslagna vägen mot ökad kundnöjdhet. Hans bakgrund från bygg- och konsultbranschen kommer säkerligen också ge oss nya infallsvinklar på de utmaningar Uppsalahem har framför sig, säger Susanne Eriksson, styrelseordförande i Uppsalahem.

Stefan Sandberg har under huvuddelen av sin karriär arbetat med bostads- och stadsutveckling, både som konsult och beställare.

- Uppsala och Uppsalahem är del i en av Sveriges mest spännande regioner. Uppsalahem är ett mycket välskött bolag och jag är imponerad av den goda ekonomin och den höga nyproduktionstakten. Som ny vd på Uppsalahem får jag kombinera mitt engagemang för hållbar stadsutveckling, samtidigt som jag får möjligheten att positivt påverka Uppsalabornas boendesituation, säger Stefan Sandberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige