Image

Uppsalahem utvecklar utanför centrala Uppsala

Bolag Uppsalahem vill utveckla i tätorter utanför Uppsala centrum och påbörjar bland annat ett projekt i Björklinge.
Publicerad den 19 Oktober 2016

Förutom renoveringen som ska ske i Björklinge har Uppsalahem påbörjat en försäljningsprocess av bostäder i Almunge och planerar för att riva ett bostadsområde i Länna, för att inom en femårsperiod bygga fler bostäder på samma mark. Inom en treårsperiod ska man riva två fastigheter i Länna med totalt 14 hyresrätter på Kalle Blanks väg 1-7. Uppskattningsvis finns utrymme för minst det dubbla antalet bostäder på samma mark och planen är att komma igång med nyproduktion så snart som möjligt efter rivning.

Försäljningen, renoveringen och planerna på nyproduktion är led i Uppsalahems arbete med att utveckla närvaron i ett antal utvalda tätorter utanför Uppsala centrum.

– Vi har under ett antal år funderat över hur vi ska göra med kommande renoverings- och nyproduktionsplaner i tätorterna utanför Uppsala. Det är ingen enkel match att få ihop både ur ett lönsamhets- och riskperspektiv. Dessutom behöver vi ge plats för nya och mindre hyresvärdar att växa. Genom att sälja fastigheter och tillhörande mark öppnar vi nu upp för den möjligheten, säger Stefan Sandberg, vd för Uppsalahem.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige