Image

Ny ledningsgrupp i Uppsalahem

Karriär Uppsalahem har meddelat ett antal förändringar i företagets ledningsgrupp med en ny chef för förvaltningen och vice vd, Benny Enholm.
Publicerad den 23 Januari 2017
Uppsalahems nya ledningsgrupp. Bild: Uppsala kommun
Uppsalahems nya ledningsgrupp.

Stefan Sandberg, som är ny vd sedan i april 2016, kommenterar:

– Jag kan i dag (fredag) berätta om flera förändringar i företagets ledningsgrupp som matchar upp mot den nyligen beslutade affärsplanen för kommande treårsperiod.

Ny förvaltningschef på Uppsalahem är Benny Enholm som har jobbat på Uppsalahem under många år dels som fastighetschef och senast som VD för Studentstaden.

– Jag är stolt över att kunna presentera Benny som chef för förvaltningen av våra 16.000 lägenheter. Benny har en imponerande Uppsalahemerfarenhet och har dessutom gjort starka insatser i tidigare chefsroller, säger Stefan Sandberg.

Sara Westerberg stärker också upp ledningsgruppen i rollen som chef och ansvarig för bolagets strategiska och långsiktiga utveckling. Sara kommer närmast från rollen som fastighetsstrateg inom bolagets förvaltningsorganisation.

Sedan årsskiftet har Uppsalahem en hållbarhetsavdelning. Avdelningen kommer att arbeta med att utveckla och driva bolagets systematiska hållbarhetsarbete framåt inom områden som miljö, bostadssocialt och risk & säkerhet. Anna Freiholtz, tidigare energichef på Uppsalahem, tillträder tjänsten som hållbarhetschef och får en plats i ledningsgruppen.

I januari rekryterades även en ny medarbetare, Åsa Pallin från Tema, som kommer att arbeta som Hållbarhetsstrateg med inriktning miljö. Åsa är en erfaren miljökonsult som kommer att tillföra Uppsalahem mycket kunskap och engagemang i miljöfrågor.

I ledningsgruppen har också Angelique Blix Prinz tillkommit genom rekrytering från UL där hon var kommunikationschef. Angelique är tillförordnad Kommunikationschef och kommer senare under året även kliva in som tillförordnad hållbarhetschef när Anna Freiholtz blir föräldraledig.

I bolagets ledningsgrupp ingår sedan tidigare också personalchef Anna-Lena Lehto, Kommunikationschef Linda Ryttlefors, bygg- och fastighetsutvecklingschef Lars-Gunnar Sjöö samt Mario Pagliaro som ekonomi- och finanschef.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige