Image

Nordikas första förvärv klart

Transaktioner Nordika har nu gjort sitt första förvärv. Bolaget köper fastigheten Aura 1 i Kista av Diligentia. Fastigheten är 13 500 kvadratmeter och har stora vakanser.
Publicerad den 6 Maj 2011
Gabriel Cronstedt. Bild: Nordika. Bild: Nordika.
Gabriel Cronstedt. Bild: Nordika. Nordika köper fastigheten Aura 1, den v-formade byggnaden strax ovanför mitten av bilden. Bild: Nordika. Bild: Nordika
Nordika köper fastigheten Aura 1, den v-formade byggnaden strax ovanför mitten av bilden. Bild: Nordika.

- Aura 1 är ett högintressant förvärv för Nordika och passar väl in i vår förvärvsprofil genom de utmaningar och möjligheter vi ser i fastigheten och Kista som område. Fastigheten har idag en vakansgrad om cirka 50 procent som vi kommer arbeta hårt med att fylla för att långsiktig skapa en välfungerande förvaltningsenhet, säger vd Gabriel Cronstedt.

Nordika kommer själva att arbeta med uthyrningen, medan man nu håller på att ta in offerter rörande den tekniska förvaltningen.

Merparten av fastigheten utgörs av kontor. Det finns även en outnyttjad byggrätt, i nuläget på 18 000 kvadratmeter, som Nordika avser att utnyttja.

Parterna avslöjar ingen köpeskilling men Fastighetssverige uppskattar den till cirka 100-120 miljoner kronor.

Tenzing var säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige