Image
Takomotie.

Nordika hyr ut i Helsingfors

Uthyrning Nordika har tecknat ett långt hyresavtal med Evidensia för en veterinärklinik i fastigheten Takomotie som ligger i Pitäjänmäki i Helsingfors. Avtalet löper på 13 år och kommer bli deras största veterinärklinik i Finland.


Nordika hyr ut i Kista

Uthyrning Nordika tecknar flera avtal i Volt Kista – tidigare Tele 2:s huvudkontor – som uppgraderats till ett modernt flexibelt kontorskoncept med starkt serviceerbjudande.


Nordika och Partners Group säljer i handelsfastighet i Falköping.

Nordika och Partners Group säljer i Falköping

Transaktioner Nordika och Partners Group säljer handelsfastighet i Falköping till institutionell investerare.


Nordika äger Aura Building i Akalla. Byggnaden ligger i den norra delen av fastigheten Aura 1 och nu vill bolaget utveckla den södra delen som har en outnyttjad byggrätt på 18 000 kvadratmeter.

Här är Nordikas nya planer i Stockholm

Bygg/Arkitektur Efter kontors- och bostadsplanerna i Kista börjat växa fram tar nu Nordika nästa steg i Stockholm genom att utveckla en byggrätt på 18 000 kvadratmeter i Akalla. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Säterinportti Campus.

Nordika tecknar nya hyresavtal i Helsingfors

Uthyrning Nordika tecknar flera avtal i Säterinportti Campus och Käpylä 87 i Helsingfors.


Helsingfors.

Nordika och Avant köper i Helsingfors

Transaktioner Nordika och Avant förvärvar 34 000 kvadratmeter stor blandfastighet i Helsingfors med en signifikant andel offentliga hyresgäster.


Till vänster syns fastigheten Reykjavik 1 i Kista som den ser ut idag och till höger Nordikas förslag på förtätning med bland annat bostäder, vårdboende och kontor.

Så växer Nordikas Kista-planer fram

Bygg/Arkitektur 165 lägenheter, ett vårdboende och kontor ska byggas när Nordika utvecklar fastigheten Reykjavik 1 nära Kista centrum. Se bilder och läs mer om den föreslagna förtätningen.


Nordika förvärvar samhällsfastigheten Karlstad CCC.

Därför gjorde Nordika första förvärvet i Karlstad

Bolag SPP har sålt kongress- och konferensanläggningen Karlstad CCC med tillhörande kontor till ett onoterat fastighetsbolag. Fastighetssverige berättar mer om affären.


Nordika förvärvar samhällsfastigheten Karlstad CCC.

Nordika förvärvar samhällsfastighet i Karlstad

Transaktioner Nordika har förvärvat en modern samhällsfastighet i Karlstad från SPP Fastigheter AB. Fastigheten innehåller kontor för Karlstad kommun och Konsumentverket samt svanenmärkta Karlstad Congress Culture Centre.


Gustavsbergs centrum.

SPG köper Gustavsbergs centrum

Transaktioner Scandinavian Property Group (SPG) har tecknat avtal med Nordika om förvärv av Gustavsbergs centrum beläget i Värmdö kommun. Centrumet är i dag nästintill fullt uthyrt till olika hyresgäster där de två största är Coop och Systembolaget.


Helsingfors.

Nordika säljer i Helsingfors

Transaktioner Nordika avyttrar samhällsfastighet till EQ Community Properties Fund.


Helsingfors.

Nordika köper kontor i Helsingfors

Transaktioner Nordika förvärvar en centralt belägen kontorsfastighet i Helsingfors.


Nordikas vd Jonas Grandér.

Nordika och Partners Group säljer i Enköping

Transaktioner Nordika och Partners säljer en fullt uthyrd logistik- och lätt industrifastighet i Stenvretens industriområde till ett JV kontrollerat av Blackstone och M7.


Jonas Grandér.

Nordika först i Finland med Well

Bolag Nordikas fastighet Säterinportti Campus, Nokia Networks tidigare huvukontor, som ligger i Helsingfors har erhållit Well-certifiering.


Jonas Grandér, vd på Nordika.

Därför säljer Nordika snabbt i Amasten: "En fantastisk affär"

Transaktioner När Nordika köpte in sig som ny storägare i Amasten i våras betalade bolaget 4,20 kronor per aktie. Bara ett halvår senare säljer man nu sin post till SBB för nästan det dubbla. För Fastighetssverige berättar Jonas Grandér, vd på Nordika, mer om affären och vad man ska investera i härnäst. "Sa nej först".


Ilija Batljan och Jan-Erik Höjvall.

SBB blir ny storägare i Amasten

Transaktioner SBB köper 20 procent av Amasten och blir därmed ny storägare. Dessutom tecknar man en option med Nordika om köp av ytterligare tio procent under 2020.


Jonas Grandér.

Nordika III tar in ytterligare kapital

Bolag Nordika Fastigheter har tagit in över en miljard kronor i eget kapital till Nordika III.


Reykjavik 1.

Grönt ljus för 125 bostäder i vakanstung fastighet

Bostäder Nya ägaren får tummen upp gällande utveckling av den nyligen inköpta fastigheten. Fastighetssverige berättar mer om planerna på närmare 6 500 nya bostäder i området.


Benny Ahlgren.

Nordika rekryterar ny CFO från Skanska

Karriär Nordika förstärker organisationen och har rekryterat Benny Ahlgren som ny CFO.


Reykjavik 1 i KIsta.

Nordika hyr ut i Kista

Transaktioner Nordika Fastigheter gör sin första uthyrning i sin nyförvärvade fastighet i Kista. Munters AB förhyr cirka 3 000 kvadratmeter kontor och labbytor med inflytt våren 2019.