Image
Helsingfors.

Nordika och Avant köper i Helsingfors

Transaktioner Nordika och Avant förvärvar 34 000 kvadratmeter stor blandfastighet i Helsingfors med en signifikant andel offentliga hyresgäster.


Gustavsbergs centrum.

SPG köper Gustavsbergs centrum

Transaktioner Scandinavian Property Group (SPG) har tecknat avtal med Nordika om förvärv av Gustavsbergs centrum beläget i Värmdö kommun. Centrumet är i dag nästintill fullt uthyrt till olika hyresgäster där de två största är Coop och Systembolaget.


Jonas Grandér.

Nordika först i Finland med Well

Bolag Nordikas fastighet Säterinportti Campus, Nokia Networks tidigare huvukontor, som ligger i Helsingfors har erhållit Well-certifiering.


Nordika säljer till Tosito

Transaktioner Nordika avyttrar Domherren 23 till den lokala fastighetsutvecklaren Tosito. Fastigheten köptes från Saab AB i augusti 2014, då Saab skulle samlokalisera sina verksamheter till Huskvarna. Under ägarperioden har Nordika drivit en förändring i detaljplanen för att tillåta konvertering av fastigheten från industriell användning till bostäder, kontor och detaljhandel.


Nordika miljardsäljer och bildar JV med Partners Group

Transaktioner Nordika avyttrar en portfölj av fastigheter i Sverige och Finland för totalt 1,25 miljarder kronor. I samband med försäljningen startar man ett JV med Partners Group.


”Har manat till försiktighet”

Transaktioner Nordikas vd Jonas Grandér berättar varför det sedan tidigare offensivt satsande bolaget inte gjorde en enda affär 2016. Dessutom berättar han om hur nära man var att förvärva en betydligt större portfölj i Finland.


Nordika köper kontorsportfölj i Helsingfors

Transaktioner Nordika har köpt tre kontorsfastigheter i Helsingfors från Varma och Tristan Capital.


Nordika säljer bostadsbyggrätter till Tosito

Transaktioner Nordika har arbetat fram en detaljplan som tillåter konvertering av parkeringsmark till cirka 100 bostäder i stadsdelen Öster i centrala Jönköping. Nu köper Tosito projektet.


HSB köper mark av Nordika i Uppsala

Transaktioner HSB köper bostadsbyggrätter av Nordika i Stenhagens centrum. HSB har planer på att bygga cirka 200 bostäder i området.


Nordika startar nytt verksamhetsben – ska köpa för fem miljarder

Karriär Nordika startar det nya verksamhetsbenet Nordika Income. Avsikten är att den nya strukturen ska ha längre innehavstid och nå ett fastighetsbestånd över tid om cirka fem miljarder kronor.
Nordika Income leds av en nyrekrytering från Niam.


Nordika tar första steget in på den finska marknaden

Transaktioner Nordika gör sitt första förvärv i Finland. Bolaget köper en portfölj med 15 000 kvadratmeter högkvalitativa handelsfastigheter i Vaasa och Rovaniemi.


Tar in 550 miljoner till Nordika 2

Bolag Nordika startar upp Nordika 2 och har på kort tid tagit in 550 miljoner kronor i eget kapital.


Nordika köper Gallerian i Visby

Transaktioner Nordika köper Gallerian i Visby av Coop Gotland. Fastigheten omfattar cirka 12 000 kvadratmeter.


Nordika köper för 350 miljoner i Kista

Transaktioner Nordika köper kontorsfastigheten Keflavik 1 i Kista. Köpeskillingen uppgår till cirka 350 miljoner kronor.


Nordika köper i Enköping

Transaktioner Nordika köper en fullt uthyrd logistikfastighet om cirka 14 000 kvadratmeter utmed E18 i Enköping.


Nordika köper handelsfastighet för 110 miljoner

Transaktioner Nordika Fastigheter köper en nybyggd handelsfastighet i Gävle för 110 miljoner kronor.


Nordika tar in mer kapital

Bolag Nordika expanderar och tar in svenskt och finskt pensionskapital. Genom de tillkommande investerarna uppgår Nordikas kapitalbas nu till cirka en halv miljard kronor. Kapitaltillskottet kommer att användas till en fortsatt expansion.


Nordika i norrländsk
sale and lease back-affär

Transaktioner Nordika har köpt två handelsfastigheter i en sale and lease back-affär. Värdet på affären uppgår till cirka 100 miljoner kronor.


Nordikas första förvärv klart

Transaktioner Det nya bolaget Nordika, som har startats av Jonas Grandér och Gabriel Cronstedt, med kapital från Ericsson Pensionsstiftelse, har nu gjort sitt första förvärv.


Nytt bolag ska miljardinvestera i Sverige

Bolag Två tidigare Lehman Brothers-medarbetare har dragit i gång ett nytt bolag på den svenska marknaden. Initialt ska de investera för en miljard kronor. Man har ingått partnerskap med en pensionsstiftelse.