Image
Helsingfors.
Helsingfors. Bild: Istock

Nordika och Avant köper i Helsingfors

Transaktioner Nordika och Avant förvärvar 34 000 kvadratmeter stor blandfastighet i Helsingfors med en signifikant andel offentliga hyresgäster.
Publicerad den 16 November 2021
Annons
Image
Jonas Grandér. Bild: Nordika
Jonas Grandér.

Nordika har ingått ett partnerskap med lokala fastighetsförvaltaren Avant Asset Management och har tillsammans förvärvat den 34,000 kvadratmeter stora fastigheten i Helsingfors. Den tidigare ägaren nyttjade tidigare fastigheten fullt ut som sitt huvudkontor, men fastigheten har därefter genomgått en förvandling till en blandfastighet med flertalet hyresgäster. Två av de största hyresgästerna är idag finska staten och Helsingfors stad som nyttjar fastigheten som skola.

Planen är att fortsätta vidareutveckla fastigheten och investera kraftigt för att skapa en miljövänlig och hållbar fastighet med hög attraktionskraft och en tydlig serviceinriktning.
– Vi ser fram emot att återigen, och denna gång tillsammans med Avant, implementera ett liknande förändringsarbete som Nordika genomfört framgångsrikt flertalet gånger i såväl Sverige som Finland i liknande fastigheter. Investeringar och uppgraderingar som är bra för de som verkar i fastigheten men som även reducerar klimatpåverkan långsiktigt, säger Jonas Grandér, vd för Nordika Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige