Image
Logicenters utvecklar ny logistikanläggning i finländska Vanda.

Logicenters utvecklar anläggning åt DSV

Bygg/Arkitektur NREP:s Logicenters köper mark i Vanda i Helsingforsregionen för att utveckla en 11 000 kvadratmeter stor logistikanläggning åt DSV Solutions.


Juha-Pekka Eskola.

Peab förvärvar byggrätter i Helsingforsregionen

Bygg/Arkitektur Peab har tecknat avtal om förvärv av byggrätter i Hagalund i Esbo av Trevian Itätuulentie 11 Ky och Esbo stad. På området kommer flerbostadshus att uppföras. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 20 miljoner euro.


NCC bygger i Helsingfors.

NCC bygger 143 lägenheter åt Helsingfors stad

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal för att bygga 143 lägenheter i området Laajasalo, Helsingfors på uppdrag av bostadsavdelningen inom Helsingfors stad, HATT. Ordervärdet uppgår till cirka 300 miljoner kronor.


Skanska investerar i Helsingfors.

Skanska investerar 500 miljoner i finländskt bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar i ett bostadsprojekt i Helsingfors, Finland. Den totala investeringen uppgår till cirka 45 miljoner euro, cirka 500 miljoner kronor, varav byggkontraktet är värt cirka 32 miljoner euro, cirka 350 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden i det fjärde kvartalet 2022.


Takomotie.

Nordika hyr ut i Helsingfors

Uthyrning Nordika har tecknat ett långt hyresavtal med Evidensia för en veterinärklinik i fastigheten Takomotie som ligger i Pitäjänmäki i Helsingfors. Avtalet löper på 13 år och kommer bli deras största veterinärklinik i Finland.


Stendörren köper i Helsingforsregionen.

Stendörren premiärköper i Finland

Transaktioner Stendörren tar klivet in i Finland och köper tre industrifastigheter i Helsingforsregionen.


Bulevardi 21 säljs från Genesta till NREP.

Genesta säljer kontorsfastighet i Finland till NREP

Transaktioner Genesta säljer den historiska kontorsfastigheten Bulevardi 21 i Kampen på uppdrag av sin fond, GNRE Fund II, till NREP. Den cirka 10 100 kvadratmeter stora byggnaden förvärvades i december 2015 och fastigheten har sedan dess genomgått en omfattande renovering.


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

Arnhult: "Vi kommer inte vara nettosäljare i år"

Bolag Castellum har nu haft en positiv nettouthyrning 30 månader på raken och levererade ett rekordlyft i förvaltningsresultatet för Q1 2022. Vd:n Rutger Arnhult flaggar för att det kommer fler försäljningar från Kungsleden-beståndet samtidigt som han vill att Castellum ska vara nettoköpare och växa under 2022. Här berättar han mer om synen på transaktioner, bolagets låga belåningsgrad och utmaningarna med uthyrningen i takt med den ökande inflationen.


Stockmanns fastighet i Helsingfors får ny ägare.

Stockmanns fastighet såld för fyra miljarder

Transaktioner Keva har köpt Stockmanns varuhusfastighet i Helsingfors för 400 miljoner euro, motsvarande cirka 4,17 miljarder kronor. Stockmann fortsätter som hyresgäst genom ett långfristigt avtal, även de övriga hyresgästernas avtal fortsätter i huvudsak oförändrade. Fastigheten är fyllt uthyrd.


Castellum och Rutger Arnhult vill öka i Helsingfors och Köpenhamn. Obs. Bilden är ett montage.

Så mycket vill Castellum öka i Finland och Danmark – öppnar för ny marknad

Bolag Castellum kommer ha ett tydligare fokus på att växa Helsingfors och Köpenhamn framöver. Rutger Arnhult berättar om tillväxtplanerna i Norden, hur man ser på framtiden i Entra och öppnar för nya marknader på sikt.


Helsingfors.

Annehem hyr ut kontor till Kempower i Helsingfors

Uthyrning Kempower Oyj har tecknat ett hyresavtal för kontorslokal i Annehems fastighet Ultimes Business Garden I i Pitäjänmäki, Helsingfors. Bolaget hyr en yta om cirka 300 kvadratmeter på fastighetens 6:e våning. Ultimes Business Garden är en fullservicefastighet med LEED Platinum-certifiering och ligger i Pitäjänmäki, Helsingfors med utmärkta transportförbindelser.


Bonava säljer i Helsingfors

Transaktioner Bonava säljer 53 hyreslägenheter i Finlands huvudstad Helsingfors till investeraren Sirius Capital Partners. Affären uppgår till 16 miljoner euro och de första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det andra kvartalet 2023.


Thermo Fishers huvudkontor får ny ägare.

Niam säljer i Finland

Transaktioner Niam har avyttrat Thermo Fishers finska huvudkontor och FOU-anläggning till ICG.


Fredriksberg D.

NCC storsäljer finländskt kontorsprojekt

Transaktioner NCC säljer kontorsprojektet Fredriksberg D i Helsingfors till en fond förvaltad av Abrdn. Fredriksberg D är den fjärde fasen av NCC:s fastighetsutvecklingsprojekt i området Konepaja i centrala Helsingfors.


Helsingfors är inte den enda nordiska marknaden Johan Karlsson och Slättö tittar på.

Efter första förvärvet utanför Sverige: Så ska Slättö växa i Norden

Bolag Johan Karlsson, vd och grundare, Slättö Förvaltning, om logistikinvesteringen i Helsingfors, vilka ytterligare förvärv som är på gång i det östra grannlandet och de nordiska tillväxtplanerna.


Slättö expanderar till Finland och förvärvar i Helsingfors.

Slättö expanderar till Finland – förvärvar i Helsingfors

Transaktioner Evolv, Slättös specialiserade logistikplattform, etablerar närvaro i Finland genom bolagets första förvärv utanför Sverige. Fastigheten är strategiskt belägen i Finlands ledande område för logistik och e-handel och kombinerar moderna ytor för last mile-logistik med showroom och handel.


Säterinportti Campus.

Nordika tecknar nya hyresavtal i Helsingfors

Uthyrning Nordika tecknar flera avtal i Säterinportti Campus och Käpylä 87 i Helsingfors.


Skanska köper utvecklingsfastighet i Finland

Transaktioner Skanska har köpt en utvecklingsfastighet i finländska Esbo. Säljare är MSD Finland och investeringen uppgår till 23 miljoner euro, motsvarande cirka 230 miljoner kronor.


Altaal köper CGI:s huvudkontor av Niam.

Altaal köper av Niam

Transaktioner Altaal fortsätter göra affärer i Finland – köper kontorsfastighet i Helsingfors av Niam.


Sverker Källgården.

Cibus gör nytt förvärv i Finland

Transaktioner Cibus har undertecknat ett förvärv om en livsmedelsbutik i Finland för 6,8 miljoner euro, motsvarande cirka 68 miljoner kronor. Fastigheten förvärvas från en finsk institutionell investerare. Fastigheten planeras tillträdas den 22 november 2021.