Image
Takomo Base.

Nordika tecknar tre nya hyresavtal i Helsingfors

Uthyrning Nordika har hyrt ut totalt 4 000 kvadratmeter i kontorsfastigheten Takomo Base in Sockenbacka i Helsingfors under 2023.


Hemsö har tilldelats ett skolprojekt av Helsingfors stad.

Hemsö köper 3 500 kvadratmeter i Helsingfors

Transaktioner Helsingfors stad har i en offentlig upphandling valt Hemsö för förvärv och ombyggnation av Vallila grundskola med plats för 350 elever från årskurs 1- 6. Staden kommer att sälja den befintliga skolbyggnaden till Hemsö. Ett 20-årigt hyresavtal ska ingås under våren avseende 3 500 kvadratmeter för skolan.


Hotellet i Vanda utanför Helsingfors.

Peab renoverar hotell i Finland

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att renovera ett hotell i Vanda utanför Helsingfors. Uppdragsgivare är Kiinteistö OY Haukipurontie (Keva) och kontraktssumman uppgår till 13 miljoner euro.


Finlands nationalmuseum i Helsingfors.

NCC får finländskt uppdrag – ska renovera Nationalmuseum

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Senatfastigheter att renovera Finlands Nationalmuseum i Helsingfors. Ordervärdet uppgår till cirka 320 miljoner kronor.


Skanska bygger i Helsingfors.

Skanska bygger lägenheter i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Helsingfors Stad om att bygga nya lägenheter i Helsingfors, Finland. Kontraktet är värt 31 miljoner euro, cirka 360 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2023.


Genesta köper kontorsfastigheten Voimatalo i Helsingfors.

Genesta köper i Helsingfors

Transaktioner Genesta har förvärvat en kontorsfastighet belägen i Helsingfors-stadsdel Kampen från Schroder Real Estate KVG.


Det är i Helsingfors som ett kontor kommer bli bostäder.

Peab bygger om finskt kontorshus till bostäder

Bostäder Peab har fått i uppdrag att omvandla en gammal kontorsbyggnad till bostäder i Helsingfors. Beställare är SL-Yhtiöt Oy och kontraktssumman uppgår till 19 miljoner euro, motsvarande drygt 221 miljoner kronor.


Illustration av Peabs nya bostadshus i Helsingfors.

Peab bygger bostäder i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga ett bostadshus i Verkkosaari i Helsingfors. Beställare är Helsingfors stads ATT och kontraktssumman uppgår till 17 miljoner euro.


Skanska bygger i Finland för 560 miljoner.

Skanska bygger i Finland för 560 miljoner

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Helsingfors stad om att bygga nya lägenheter i Helsingfors, Finland. Kontraktet är värt 50 miljoner euro, cirka 560 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2023.


Jani Nokkanen, CIO och partner på NREP i Finland.

"De flesta ser ingen osäkerhet i närheten till Ryssland"

Bolag NREP:s CIO och partner Jani Nokkanen synar fördelarna och nackdelarna samt de heta och svaga segmenten på den finska fastighetsmarknaden.


Helsingfors.

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.


Niam utvecklar Finlands högsta kontorshus i Helsingfors.

Niam utvecklar Finlands högsta kontorshus

Bygg/Arkitektur Niam har ingått avtal om att förvärva ett utvecklingsprojekt kallat Kalasataman Horisontti från börsnoterade byggföretaget SRV. Projektet på 11 700 kvadratmeter kommer, när det är färdigt, att omfatta Finlands högsta kontorsskrapa på 111 meter med 26 våningar. Kalasataman Horisontti, som ligger på toppen av det befintliga köpcentret Redi, fem minuters tunnelbaneresa från Helsingfors centrum, kommer att erbjuda förstklassiga lokaler och tjänster till sina hyresgäster och användare.


Hemsö bygger nytt i Helsingfors.

Hemsö utvecklar en kommunal förskola i Helsingfors

Bygg/Arkitektur Hemsö utvecklar en förskola i stadsdelen Hertonäs i Helsingfors. Ett 25-årigt hyresavtal har tecknats med Helsingfors stad. Investeringen uppgår till cirka elva miljoner euro.


Logicenters utvecklar ny logistikanläggning i finländska Vanda.

Logicenters utvecklar anläggning åt DSV

Bygg/Arkitektur NREP:s Logicenters köper mark i Vanda i Helsingforsregionen för att utveckla en 11 000 kvadratmeter stor logistikanläggning åt DSV Solutions.


Juha-Pekka Eskola.

Peab förvärvar byggrätter i Helsingforsregionen

Bygg/Arkitektur Peab har tecknat avtal om förvärv av byggrätter i Hagalund i Esbo av Trevian Itätuulentie 11 Ky och Esbo stad. På området kommer flerbostadshus att uppföras. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 20 miljoner euro.


NCC bygger i Helsingfors.

NCC bygger 143 lägenheter åt Helsingfors stad

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal för att bygga 143 lägenheter i området Laajasalo, Helsingfors på uppdrag av bostadsavdelningen inom Helsingfors stad, HATT. Ordervärdet uppgår till cirka 300 miljoner kronor.


Skanska investerar i Helsingfors.

Skanska investerar 500 miljoner i finländskt bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar i ett bostadsprojekt i Helsingfors, Finland. Den totala investeringen uppgår till cirka 45 miljoner euro, cirka 500 miljoner kronor, varav byggkontraktet är värt cirka 32 miljoner euro, cirka 350 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden i det fjärde kvartalet 2022.


Takomotie.

Nordika hyr ut i Helsingfors

Uthyrning Nordika har tecknat ett långt hyresavtal med Evidensia för en veterinärklinik i fastigheten Takomotie som ligger i Pitäjänmäki i Helsingfors. Avtalet löper på 13 år och kommer bli deras största veterinärklinik i Finland.


Stendörren köper i Helsingforsregionen.

Stendörren premiärköper i Finland

Transaktioner Stendörren tar klivet in i Finland och köper tre industrifastigheter i Helsingforsregionen.


Bulevardi 21 säljs från Genesta till NREP.

Genesta säljer kontorsfastighet i Finland till NREP

Transaktioner Genesta säljer den historiska kontorsfastigheten Bulevardi 21 i Kampen på uppdrag av sin fond, GNRE Fund II, till NREP. Den cirka 10 100 kvadratmeter stora byggnaden förvärvades i december 2015 och fastigheten har sedan dess genomgått en omfattande renovering.