Image
Niam utvecklar Finlands högsta kontorshus i Helsingfors.
Niam utvecklar Finlands högsta kontorshus i Helsingfors. Bild: Niam

Niam utvecklar Finlands högsta kontorshus

Bygg/Arkitektur Niam har ingått avtal om att förvärva ett utvecklingsprojekt kallat Kalasataman Horisontti från börsnoterade byggföretaget SRV. Projektet på 11 700 kvadratmeter kommer, när det är färdigt, att omfatta Finlands högsta kontorsskrapa på 111 meter med 26 våningar. Kalasataman Horisontti, som ligger på toppen av det befintliga köpcentret Redi, fem minuters tunnelbaneresa från Helsingfors centrum, kommer att erbjuda förstklassiga lokaler och tjänster till sina hyresgäster och användare.
Publicerad den 3 Mars 2023

Antti Muilu, landschef för Niam Finland, säger:
– Vi är mycket glada över att förvärva Kalasataman Horisontti och stödjer tillsammans med SRV övergången till mer miljövänlig byggnadsutveckling och hållbart fastighetsägande. Lokalerna kommer att erbjuda hyresgästerna och besökarna en unik upplevelse och anledning att komma till kontoret. Genom detta projekt kommer Niam och SRV att skapa en magnifik landmärkebyggnad som kommer att möta användarnas kvalitativa och funktionella krav nu och i framtiden.

Saku Sipola, vd och koncernchef för SRV, säger:
– Det är fantastiskt att kunna starta upp bygget av detta projekt med Niam efter den långa gemensamma utvecklingsfasen. Att lansera Horisontti just nu visar att det finns efterfrågan på ett unikt tornkonstruktionskoncept på affärslokalsmarknaden även i den rådande marknadssituationen.

Lokalerna ska vara anpassningsbara vad gäller toppmoderna byggsystem, vilket möjliggör hög energieffektivitet, anpassningsbara lokaler, lämplighet för flera ändamål och en arbetsmiljö som stödjer trivsel och samspel. På Horisonttis 24:e våning kommer det också att finnas den högsta natursköna restaurangen i huvudstadsregionen. Restaurangen kommer att ståta med utsikt över huvudstadsregionen hela vägen till Tallinn.

Byggarbetet påbörjas i april 2023 och kommer att vara klart våren 2025. SRV ska säkra en LEED Platinum-certifiering för Horisontti.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige