Image
Det är i Helsingfors som ett kontor kommer bli bostäder.
Det är i Helsingfors som ett kontor kommer bli bostäder. Bild: Peab

Peab bygger om finskt kontorshus till bostäder

Bostäder Peab har fått i uppdrag att omvandla en gammal kontorsbyggnad till bostäder i Helsingfors. Beställare är SL-Yhtiöt Oy och kontraktssumman uppgår till 19 miljoner euro, motsvarande drygt 221 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Juni 2023

Fastigheten som ska renoveras och omvandlas till bostäder är en åtta våningar hög kontorsbyggnad från 1953 som var i bruk fram till slutet av 2019. Uppdraget omfattar byggnation av 58 lägenheter, två kommersiella lokaler och tre kontorslokaler samt garage och gemensamhetsutrymmen för de boende. Byggnadens lätta strukturer, fasader samt yttertak och byggnadsteknik kommer att förnyas för att möta dagens krav.

– Vi är mycket stolta över att få ta oss an det här projektet och omvandla en befintlig fastighet till bostäder för Helsingforsborna. Det är inte minst bra ur klimatsynpunkt, säger Marko Rinkinen, regionchef Peab Finland.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i dagarna och projektet beräknas vara klart i januari 2025.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige