Image
Genesta köper kontorsfastigheten Voimatalo i Helsingfors.
Genesta köper kontorsfastigheten Voimatalo i Helsingfors. Bild: Genesta

Genesta köper i Helsingfors

Transaktioner Genesta har förvärvat en kontorsfastighet belägen i Helsingfors-stadsdel Kampen från Schroder Real Estate KVG.
Publicerad den 1 September 2023

Fastigheten har en total uthyrningsbar yta på cirka 9 300 kvadratmeter och inhyser i dag 13 hyresgäster. Förvärvet markerar den sjätte investeringen som görs på uppdrag av Genestas värdeskapande fond, GNRE Fund III, som lanserades 2019.
– Denna investering exemplifierar potentialen som ligger framför oss, även på en långsammare marknad. Det understryker vårt engagemang för att skapa långsiktigt värde med en robust, högkvalitativ och hållbarhetsfokuserad portfölj över hela Norden, säger David Neil, Genestas vd.

Under Genestas innehav kommer fastighetens ESG-profil att förbättras avsevärt. Förutom betydande uppgraderingar av hyresgästernas lokaler och gemensamma ytor finns en väldefinierad handlingsplan på plats för att säkerställa överlägsen energieffektivitet och minska byggnadens koldioxidavtryck. Med Genestas praktiska tillvägagångssätt kommer byggnaden att genomgå en omfattande omvandling för att helt anpassas till EU:s taxonomin. Denna proaktiva plan placerar fastigheten i framkant när det gäller att anpassa sig till nya regler och intressenternas förväntningar.
– Att minimera koldioxidavtrycket är nyckeln till att minska klimatpåverkan från våra fonder. Samtidigt stärker vi aktivt våra hyresgäster att nå sina egna hållbarhetsmål, säger David Neil.

Precis som alla Genestas kontorsfastigheter är denna strategiskt belägen i närheten av kollektivtrafiken och erbjuder utmärkt tillgänglighet med tunnelbana, spårvagn och buss.
– Vi är glada över att utöka vår finska portfölj med detta förvärv. Vi ser en enorm potential för tillgången. Stadsdelen Kampen, med sin utmärkta anslutning och närhet till CBD, är ett mycket starkt läge och vi är nu angelägna om att påbörja vårt utvecklingsarbete för att ta fastigheten till nästa nivå, säger Antti Laine, transaktionsprojektledare Genesta.

Aleksanda Attorneys, KPMG, Granlund och Marsh var Genestas rådgivare under förvärven.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige