Image
Skanska bygger i Finland för 560 miljoner.
Skanska bygger i Finland för 560 miljoner. Bild: Skanska

Skanska bygger i Finland för 560 miljoner

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Helsingfors stad om att bygga nya lägenheter i Helsingfors, Finland. Kontraktet är värt 50 miljoner euro, cirka 560 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2023.
Publicerad den 25 Mars 2023

Projektet består av tre huskroppar som är mellan nio och femton våningar höga, med en total bostadsyta om 17 600 kvadratmeter. Sammanlagt omfattas 212 lägenheter och fyra kommersiella lokaler.

Byggnaderna kommer att få högsta energieffektivitetsklassificering och kommer att utrustas med solpaneler på taken, vilket kommer att generera en del av den el som förbrukas av fastigheten.

Byggstart planeras till det andra kvartalet 2023 och projektet väntas vara färdigställt i början av 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige