Image

Nordika köper kontorsfastighet i Jönköping

Transaktioner Nordika köper en centralt belägen kontorsfastighet i Jönköping. Säljare är Saab.
Publicerad den 15 Augusti 2014

Fastigheten omfattar 17 000 kvadratmeter kontor samt enklare produktion. Saab har påbörjat en detaljplaneprocess avseende framtagandet av cirka 7 000 kvadratmeter (BOA) byggrätter för bostadsändamål på befintlig parkeringsplats.

Parterna har valt att inte uppge det underliggande värdet i affären. Fastighetssverige uppskattar det dock till 150 – 200 miljoner kronor.

I samband med försäljningen ingår Saab ett tvåårigt hyresavtal vartefter Saab flyttar till nya lokaler som är under uppförande i Huskvarna.

- Fastigheten är spännande då den erbjuder många intressanta utvecklingsmöjligheter. Vi kikar på allt från fortsatt användning som kontor till en mix av bostäder och handel. Fastighetens läge, endast två kvarter från gågatan i Jönköping gör bostadsspåret extra intressant vilket vi kommer arbeta tillsammans med kommunen för att utröna om det går att förverkliga. Givet att vi får två år med Saab som hyresgäst har vi tid på oss att dra upp riktlinjerna för både fastigheten samt de framtida byggrätterna, säger Jonas Grandér, Nordikas vd och medgrundare.

- Vi på Saab gläder oss åt att sälja en fastighet vi varit verksamma i under lång tid till en trygg och nytänkande aktör som Nordika. Även om vi lämnar fastigheten om två år så kommer vi med spänning följa utvecklingen framåt. Som verksamhetsdrivande bolag är det viktigt att finna en bra partner i fastighetsägaren. Detta har Nordika visat stor lyhördhet för i våra samtal, säger Torbjörn Nibelius, fastighetschef för Saab.

A&P Transaktioner har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY