Image

Nordika köper Reykjavik

Transaktioner Nordika har förvärvat en kontorsfastigheten Reykjavik 1 i Kista, som förvaltats av Scius som en del i SveaReal portföljen.
Publicerad den 29 Juni 2018
Reykjavik 1 Bild: Nordika
Reykjavik 1

Fastigheten omfattar 32 000 kvadratmeter uthyrbar area och är uppdelad på två byggnader. Cirka 50 procent av fastigheten är uthyrd till Ericsson och resterande delen som är vakant var tidigare huvudkontor för Tele2.

Jonas Grandér, VD för Nordika kommenterar:
– Det är en spännande fastighet Nordika har förvärvat. Fastigheten har ett attraktivt läge invid Kista Galleria där delar av fastigheten håller gott skick, medan andra delar erbjuder vissa utmaningar.
– Vi gillar att fastigheten är flexibel och vi kommer arbeta med flera olika spår parallellt för att skapa en långsiktigt hållbar fastighet som fyller sin plats i den utveckling som Kista genomgår. En stor del av omdaningen framåt tar sikte på att aktivt bidra till stadsutveckling i Kista med hänsyn till fastighetens strategiska och centrala läge.

Säljaren representerades av Cushman & Wakefield, och Falkeborn agerade legal rådgivare åt Nordika.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige