Image

Nordika köper Reykjavik

Transaktioner Nordika har förvärvat en kontorsfastigheten Reykjavik 1 i Kista, som förvaltats av Scius som en del i SveaReal portföljen.
Publicerad den 29 Juni 2018
Reykjavik 1 Bild: Nordika
Reykjavik 1

Fastigheten omfattar 32 000 kvadratmeter uthyrbar area och är uppdelad på två byggnader. Cirka 50 procent av fastigheten är uthyrd till Ericsson och resterande delen som är vakant var tidigare huvudkontor för Tele2.

Jonas Grandér, VD för Nordika kommenterar:
– Det är en spännande fastighet Nordika har förvärvat. Fastigheten har ett attraktivt läge invid Kista Galleria där delar av fastigheten håller gott skick, medan andra delar erbjuder vissa utmaningar.
– Vi gillar att fastigheten är flexibel och vi kommer arbeta med flera olika spår parallellt för att skapa en långsiktigt hållbar fastighet som fyller sin plats i den utveckling som Kista genomgår. En stor del av omdaningen framåt tar sikte på att aktivt bidra till stadsutveckling i Kista med hänsyn till fastighetens strategiska och centrala läge.

Säljaren representerades av Cushman & Wakefield, och Falkeborn agerade legal rådgivare åt Nordika.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY