Image

Nordika i flera uthyrningar i Partille

Uthyrning Nordika hyr ut 6 000 kvadratmeter till Leos Lekland och Fysiken (Klätterlabbet) i Partille.
Publicerad den 20 November 2017
Annons
Image

Nordika köpte handelsfastigheten i Partille som hade K-Rauta som hyresgäst med sina omfattande 15 000 kvadratmeter handel samt 3 000 kvadratmeter kontor och logistik. K-Rauta hade före tillträdet flyttat ut och lämnat stora vakanser till tidigare ägaren som då valde att överlåta fastigheten till Nordika.

Leos Lekland är Nordens största leklandskedja med sina närmare 50 anläggningar och i Partille kommer de öppna ett lekland på 4 300 kvadratmeter. Grannhyresgästen blir Fysiken (Klätterlabbet) som har 10 000 medlemmar och ägs av Göteborgs Studenters företagsgrupp. Det totala hyresvärdet är 65 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada över dessa nya etableringar som blir grannar med Elgiganten. Hyresgäster inom typen aktivitet, friskvård och sport känns verkligen i tiden. Speciellt då diskussionen kring e-handelns påverkan för övrig handel fortsätter, så är dessa typer av hyresgäster oberoende den utvecklingen – en bra mix för fastighetens utbud. Fastigheten har haft komplexa förvaltningsutmaningar, så efter hårt arbete med ett resultat av fina hyresgäster på långa avtal kan vi snart besöka denna återupplivade plats, säger Andrew Taylor på Nordika.

Uthyrningen av Fysiken gjordes i samarbete med JLL.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige