Image
Jonas Grandér.
Jonas Grandér. Bild: Nordika

Nordika först i Finland med Well

Bolag Nordikas fastighet Säterinportti Campus, Nokia Networks tidigare huvukontor, som ligger i Helsingfors har erhållit Well-certifiering.
Publicerad den 3 December 2019

I den 35 000 kvadratmeter stora fastigheten som var Nokia Networks tidigare huvudkontor, har Nordika skapat ett campus enligt internationella förebilder såsom Google och Facebook. I byggnaden finns mobila arbetsplatser, ett Playground-område med ett stort gym, gamingdel, relaxytor, biljard, airhockey och annat som gör att hyresgäster trivs. Det finns även pick-up boxar för e-handel, hårfrisör, massage, bastuavdelning och ett riktigt bra café med hembakat samt en ekologisk restaurang.

– Det är inte rocket science det vi gjort med Säterinportti Campus, men för den finska kontorsmarknaden så är det rätt nyskapande. Att Nordika lyckades att hyra ut fastigheten så snabbt med välkända och starka hyresgäster bygger på att vi erbjuder något som saknats. Det kan kännas naturligt att erbjuda lokaler som hyresgäster ska trivas och må bra i, men alltför ofta är det inte så, säger Jonas Grandér, vd för Nordika.

– Vi har sedan vi tog över en nästan helt tomställd fastighet arbetat aktivt på att skapa något unikt, och vi har jobbat målmedvetet med många olika delar. Att vi nu inte endast har Breeam-certifiering på plats utan också fått Well-certifiering som första fastighetsägaren i Finland är något vi är extra glada för, säger Robert Högström, fastighetschef på Nordika.

Certifieringen Well bygger på ett antal högt ställda krav på hur de som arbetar i en fastighet trivs. Allt ifrån att det ska vara lokalproducerad mat till ljusinsläpp, luftkvalité, ljudnivå och rekreationsmöjligheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY