Image

Nordika säljer bostadsbyggrätter till Tosito

Transaktioner Nordika har arbetat fram en detaljplan som tillåter konvertering av parkeringsmark till cirka 100 bostäder i stadsdelen Öster i centrala Jönköping. Nu köper Tosito projektet.
Publicerad den 31 Oktober 2016
Annons
Image

Fastigheten är belägen i stadsdelen Öster i centrala Jönköping, där Nordika arbetat fram en ny detaljplan som kommer tillåta bostäder. Avsikten är att konvertera den tidigare parkeringsmarken till bostadsändamål. Målsättningen är att kunna uppföra cirka 100 bostäder med byggstart i början av 2018. Tillträde sker när detaljplanen vinner laga kraft vilket planeras ske under första halvåret 2017. Nordika kommer att behålla de befintliga kontors- och fabriksbyggnaderna och fortsätta arbetet med utveckling av dessa i egen regi.

- Försäljningen ligger i linje med Nordikas strategi att förvärva fastigheter där vi genom aktivt arbete kan tillföra mervärde samtidigt som vi bidrar med en framåtriktad samhällsutveckling. Ett samarbete med en erkänt duktig bostadsutvecklare är positivt för Nordika, då Tosito har den utvecklingskompetens som krävs för att lyckas i genomförandet av ett projekt som detta, säger Jonas Grandér, vd för Nordika.

- Domherren är ett mycket spännande centralt projekt, och vi är glada att kunna ta vid från Nordika och genomföra en byggnation av 100 nya bostäder. Vi tror mycket på Öster och hoppas i och med detta vara med och ytterligare bidra till stadens utveckling, säger Tositos vd Tommy Fritz.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige