Image

Niam säljer i Göteborg

Transaktioner Niam Nordic Fund IV säljer fastigheten Göteborg Masthugget 30:6 till Elof Hansson Fastigheter.
Publicerad den 28 Augusti 2012

Fastigheten är belägen vid Järntorget och är en kontorsfastighet med en uthyrningsbar yta om cirka 16 000 kvadratmeter. Största hyresgäst är Arbetsförmedlingen som nyligen tecknat nya femåriga hyresavtal om totalt cirka 5 400 kvadratmeter.

- Den här affären passar vår utveckling mycket bra. Det gäller en kontorsfastighet med bra hyresgäster i ett attraktivt läge med god tillväxtpotential. Vi tror mycket på utvecklingen i denna del av Göteborg där koncernen också har sitt huvudkontor, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter.

Parterna kommunicerar inte någon köpeskilling.

Elof Hansson Fastigheter är ett nystartat affärsområde inom handelshuset Elof Hansson. Bolaget gjorde sin första affär i våras då man köpte en fastighet på Odinsgatan av Wallenstam.

Fastighetsbolagets syfte är att sprida riskerna och utveckla kapitalanvändningen inom Elof Hansson-koncernen.

Elof Hansson-koncernen driver global och nationell affärsverksamhet inom tre affärsområden: Handel, industri och fastigheter. Omsättningen är drygt sex miljarder kronor.

Catella var rådgivare åt säljaren Niam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Elof Hansson Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt.

Ett av våra utvecklingsprojekt är Masthuggskajen i Göteborg där vi tillsammans med andra aktörer skapar vi en ny urban miljö med bostäder, kontor och Global Business Gate. Global Business Gate ska bli ett centrum för internationella affärer och stärka Göteborg som internationell handelsstad. Läs gärna mer om Gl...

Läs mer om Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige