Image

Niam hyr ut i Malmö

Uthyrning Niam har tecknat ett nytt 10-årigt hyresavtal om cirka 6 400 kvadratmeter i fastigheten Nora 11 i centrala Malmö. Nu återstår cirka 2 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta i huset.
Publicerad den 16 Juni 2015
Annons
Image

Niam har sedan 2014 renoverat fastigheten för Skatteverket som tillträdde sina lokaler om cirka 14 000 kvadratmeter per 1 mars 2015. Skatteverket har nyligen även tecknat avtal om ytterligare cirka 2 200 kvadratmeter i den etapp som nu har påbörjats, där lokalerna kommer att anpassas och moderniseras tillsammans med hyresgästerna. Niam har också som mål att certifiera byggnaden enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi är stolta över att ha fått ett långsiktigt förtroende från hyresgästerna i och med dessa förhyrningar. Vi startade omvandlingsprocessen av Nora under 2014 och nu återstår endast cirka 3 600 kvadratmeter kontor att hyra ut i den cirka 28 000 kvadratmeter stora fastigheten som ursprungligen uppfördes i början av 1980-talet, men som nu har moderniserats och anpassats till dagens kontorsstandard.
– Vi har uppdaterat tekniken, lokalerna och infrastrukturen i fastigheten, bland annat genom två stora ljusgårdar som samlar verksamheterna och skapar vertikala mötesrum, säger Hans Lisserkers, head of project development på Niam.

Victor Wettergren är kundansvarig på Newsec Asset Management:
– Den totala omvandlingen av fastigheten till en modern och effektiv kontorsfastighet har varit en framgångsfaktor i uthyrningsarbetet. Vi har i vårt arbete med Plushuset strävat efter att tydligt kommunicera vårt erbjudande avseende ytor och materialval, vilket lett till att vi varit mycket lyckosamma i vårt uthyrningsarbete, säger han.

Ombyggnationerna av etapp två har påbörjats under våren och hyresgästerna kommer att tillträda de nya lokalerna under hösten 2016. Newsec Asset Management förvaltar fastigheten Nora 11 för Niams räkning och har i samarbete med Niam förhandlat avtalen hyresgästerna.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY