Image

Veidekke får bygguppdrag av Niam

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått bygguppdraget kring den fortsatta ombyggnaden i kvarteret Nora, ”Plushuset”, i Malmö, av Niam.
Publicerad den 17 Juni 2015
Veidekke bygger om Plushuset för Niam. Bild: Niam
Veidekke bygger om Plushuset för Niam.

Uppdraget innebär fortsatt ombyggnad av kontorslokaler i Kv. Nora. Tidigare har Veidekke byggt om andra halvan av huset till kontorslokaler åt Skatteverket.

Fortsättningen har i syfte att, precis som åt Skatteverket, bygga om resterande del av huset till ett modernt kontor med öppet landskap och ljusgård med glastak samt att ge möjlighet för flera hyresgäster att hyra olika delar. Efter ombyggnaden kommer fastigheten uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver.

- Niam är en ledande fastighetsfondförvaltare i Norden som erbjuder fastigheter av hög kvalitet. Därför är det också viktigt att de leverantörer som vi använder oss av kan leva upp till våra högt ställda krav på kvalitet, kostnadseffektivitet och professionalism. Att Veidekke får ett utökat förtroende är ett resultat av att de lever upp till våra förväntningar, säger Hans Lisserkers, head of project development på Niam.

Projektet beräknas vara färdigställt för första inflyttning hösten 2016 och omfattar cirka 12 000 kvadratmeter lokalyta, entréplan och källare. Rivningsarbetet för denna etapp påbörjades i april 2015.

- Att ha fått fortsatt förtroende av Niam är vi mycket glada och stolta över och vi ser fram emot ännu ett lyckosamt arbete tillsammans För att säkerställa en högkvalitativ produkt kommer vi att fortsatt arbeta enligt vårt involverande arbetssätt. Genom att involvera alla får vi säkrare arbetsplatser och blir effektivare, kvalitén ökar och kostnaderna sänks. Och som ett extra plus blir det mycket roligare att jobba, säger Karl Lindberg, arbetschef Veidekke Bygg Syd.

Samarbetspartners är bland andra Niam, Horisont arkitekter och Allegro Projekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige