Image

Next Step Group finalist i Retail Awards

Bolag Next Step Groups Small Shops-koncept i Nya Hovås är en av tre finalister i kategorin Årets butikskoncept. Vinnarna koras den 16 maj på en gala på Münchenbryggeriet i Stockholm.
Publicerad den 17 Mars 2016
Rebel Kids i Nya Hovås. Bild: Next Step Group Sweden
Rebel Kids i Nya Hovås.

Dagens Handel och Svensk Handel arrangerar för nionde året i rad Retail Awards. På onsdagen presenterades tre finalister i vardera tolv kategorier.

Small Shops-konceptet är framtaget av fastighetsbolaget Next Step Group för stadsdelen Nya Hovås. Här byggs nu 1 300 bostäder och de första Nya Hovåsborna flyttar in 2017.

Butikskonceptet består av småskaliga, personliga butiker som ska ge en känsla ”Linnégatan på landet”. Det är en av de viktigaste pusselbitarna för att NSG ska nå sitt mål med Nya Hovås; att bygga en blandstad i världsklass. För att lyckas bestämdes NSG tidigt för att 3D-äga samtliga kommersiella fastigheter i bostadshusen. Långt innan första spadtaget togs började man lyssna på vad de boende i området ville ha, och många efterfrågade just småskalig handel.

Nya Hovås konkurrerar med Synsam och Coop om titeln.

Retail Awards är ett samarbete mellan branschtidningen Dagens Handel och medlemsorganisationen Svensk Handel. Syftet är att hitta, belöna och hylla de personer som tänker nytt och höjer kvaliteten inom handeln.

Kort om Nya Hovås:
Nya Hovås är en ny stadsdel med i första steget 1 300 nya bostäder och 30 000 kvadratmeter kontor, service och butiker. Under 2017 flyttar de första Nya Hovåsborna in men här finns redan gott om handel och skola i årskurs 4-9. Det arbetar i dag cirka 400 personer här och ytterligare 800 arbetstillfällen beräknas tillkomma när alla lokaler är byggda och uthyrda.
Det blir både bostads- och hyresrätter och här finns sammanlagt nio aktörer som bygger området. Arbetet inleddes för bara fem år sedan och har gått på rekordtid med endast tre överklaganden. Det är tack vare ett intensivt dialogarbete med alla intressenter som man skapat ett engagemang hos såväl närboende som byggbolag och kommunen.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige