Image

Elva butiker öppnar i Nya Hovås

Uthyrning Under 2017 kommer elva nya butiker att öppna i Nya Hovås, Göteborg. Stadsdelen beräknas stå helt klar år 2021.
Publicerad den 17 Januari 2017

Nya Hovås kommer att omfatta 1 300 bostäder och 50 000 kvadratmeter kommersiell fastighetsyta. Redan vintern 2017 slår Systembolaget och trampolinparken Bounce upp dörrarna tillsammans med nio andra koncept.

– Vi har sedan vi började planera för vår första anläggning i Stockholm haft visionen att öppna upp i fler städer. Det är läget och tillgängligheten som främst attraherat Bounce till Nya Hovås. Jag är själv uppvuxen bara några kilometer ifrån området och uppskattar allt det fantastiska jobb som gjorts med stadsdelen, säger Daniel Dersén, vd för Bounce.

Valet av de elva butikerna är ett resultat av en omfattande medborgardialog som pågått sedan 2008.

– Samtalen med de boende och näringsidkarna har lett till en trivsam blandstad där butiker, gågator, skolor och andra inrättningar utgör en harmonisk helhet som påminner om gamla småskaliga städer. Det är långt ifrån torftiga förortscentra eller anonyma stormarknader. Satsningen på vacker arkitektur är mycket ambitiös och flera av landets bästa arkitektkontor är inblandade på olika sätt, säger Louise Heilborn,
etableringsansvarig på Next Step som äger alla kommersiella lokaler i området.

– Vi är också väldigt glada över att nu Systembolaget valt att etablera sig i Nya Hovås eftersom detta har varit högst upp på önskelistan när vi genom åren undersökt vad de som bor och handlar i området saknar, fortsätter hon.

De nya butikerna som kommer att öppna under 2017:
1. Bounce, trampolinpark.
2. Systembolaget.
3. Pondus, herrkläder.
4. Hovås Optik.
5. Folktandvården.
6. Tempel Lounge, frisörsalong.
7. Pralinboden.
8. Wrapsody, sallads- och juicebar.
9. Ceder Deco, heminredning.
10. Ica Kvantum (bygger ut).
11. Friskis & Svettis (bygger ut).

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige