Image

NCC:s passivhus också Miljöbyggnad

Energi/miljö NCC:s passivhus i Beckomberga har miljöcertifierats enligt systemet Miljöbyggnad med nivå Silver. De är de första passivhusen i Sverige och det första nybyggda bostadsprojektet i Stockholm som certifieras enligt Miljöbyggnad.
Publicerad den 26 Augusti 2011

NCC:s passivhus i Beckomberga med 22 lägenheter stod färdiga förra sommaren och är Stockholms första flerbostadshus med passivhusstandard. De projekterades och byggdes för att klara en hög klassning i miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad, som de nu också uppnått.

– Passivhusen i Beckomberga når silvernivå i Miljöbyggnad. Förutom en mycket låg energianvändning har NCC skapat hus med hög fuktsäkerhet och en bättre ventilation och ljudmiljö än grundkraven, säger Catarina Warfvinge på Swedish Green Building Council, ansvarig för teknikfrågor för bland annat Miljöbyggnad.

Hittills har cirka 20 projekt i Sverige certifierats som Miljöbyggnad och de omfattar både ombyggda och nybyggda projekt, kommersiella lokaler, förskolor och bostäder. En Miljöbyggnad uppfyller bland annat krav på mycket effektiv energianvändning, sunda materialval, tyst inomhusmiljö, god ventilation och hög fuktsäkerhet.

Beckomberga är det första passivhuset i Sverige att bli Miljöbyggnad. Dessutom har bara två andra bostadsprojekt i Sverige tidigare certifierats enligt kriterierna för nybyggnad.

– NCC har stort fokus på miljöfrågan och miljöcertifiering av byggnader är ett bra verktyg för att vidareutveckla och synliggöra miljöarbetet. Kundundersökningar i Beckomberga visar också tydligt att NCC:s miljöarbete och det faktum att byggnaderna är passivhus var viktigt vid kundernas val av bostad säger NCC Boendes vd Peter Svensson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige