Image
Kvarteret Roten i Umeå med 277 studentbostäder är en av K2A:s byggnader som kommer att klimatriskinventeras och miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad iDrift.

K2A genomför Sveriges största miljöcertifiering

Bolag K2A är först i Sverige med att miljöcertifiera och klimatriskinventera samtliga byggnader.


Max IV.

Max IV-kontoret uppnår
högsta nivån Outstanding i Breeam

Energi/miljö Kontorsbyggnaden på Max IV-projektet har certifierats enligt den högsta nivån inom Breeam – Outstanding.


400 svenska byggnader nu certifierade i Miljöbyggnad

Energi/miljö Det svenska systemet, Miljöbyggnad, har sett en oerhört stark utveckling under 2014 och två veckor före årets slut så har Sweden Green Building Council nu certifierat 400 byggnader i systemet.


NCC bygger miljösmart höghus i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC bygger Helsingborgshems första Miljöbyggnad på Fredriksdal. Ordern är värd 64 miljoner kronor.


Corallen ska miljöklassa samtliga nybyggnadsprojekt

Energi/miljö Skeppsbrons Lastbil och Bussverkstad blir Corallens första färdigställda fastighet som får klassificeringen Miljöbyggnad. Och nu har Corallen bestämt sig för att certifiera samtliga nybyggnadsprojekt enligt miljöklassningssystemet.


...och silver till Gallerian

Energi/miljö Gallerian på Hamngatan i Stockholm har också miljöklassats enligt det svenska systemet Miljöbyggnad, på nivå silver.


Uppsalahem bygger miljövänligt

Bygg I går togs det första spadtaget för Uppsalahems mest miljövänliga byggnad.


Jönköpings första Miljöbyggnad

Energi/miljö Ett kvarter i stadsförnyelseprojektet Atollen är först ut i Jönköping att certifieras som Miljöbyggnad.


SEB Trygg Liv ska
miljöcertifiera sju fastigheter

Energi/miljö Under 2011 har SEB Trygg Liv tillsammans med Aberdeen Asset Management sänkt energiförbrukningen i fastighetsportföljen med 15 procent. Under 2012 kommer ytterligare sju byggnader att miljöcertifieras och för att jämföra SEB Trygg Livs miljöarbete internationellt har de blivit medlemmar i nätverket GRESB.


Nu lanseras nya Miljöbyggnad

Energi/miljö Nu släpps version 2.1 av det svenska certifieringssystemet Miljöbyggnad. En efterfrågad uppdatering ska förtydliga systemet och underlätta för alla som jobbar med det.


NCC miljöklassar alla sina bostäder

Bygg NCC har bestämt sig för att miljöcertifiera alla sina bostadsprojekt i egen regi.
– Människor blir alltmer miljömedvetna. Våra egna kundundersökningar visar att NCC:s miljöarbete väger tungt när våra kunder väljer bostad. Det känns väldigt bra att kunna möta det behovet samtidigt som vi tar ansvar för ett mer uthålligt samhälle, säger Peter Svensson, vd på NCC Boende.


NCC:s passivhus också Miljöbyggnad

Energi/miljö NCC:s passivhus i Beckomberga har miljöcertifierats enligt systemet Miljöbyggnad med nivå Silver. De är de första passivhusen i Sverige och det första nybyggda bostadsprojektet i Stockholm som certifieras enligt Miljöbyggnad.


Peab har valt miljöklassningssystem

Energi/miljö Peab har beslutat att miljöklassa alla sina egenutvecklade projekt. I Sverige kommer kommersiella byggnader klassas enligt det internationella systemet Breeam. Bostadsprojekt kommer klassas med Miljöbyggnad (tidigare Miljöklassad Byggnad).