Image
Bild: AMF Fastigheter

...och silver till Gallerian

Energi/miljö Gallerian på Hamngatan i Stockholm har också miljöklassats enligt det svenska systemet Miljöbyggnad, på nivå silver.
Publicerad den 7 September 2012
Bild: AMF Fastigheter
Bild: AMF
Gallerian. Bilder: AMF Fastigheter. Bild: AMF
Gallerian. Bilder: AMF Fastigheter.

Intresset för att miljöcertifiera citygallerior och andra handelslokaler växer. AMF Fastigheter har deltagit i ett pilotprojekt för miljöklassning av handelsfastigheter.

Efter att utvärderat fastigheternas miljökvaliteter inom energianvändning, inomhusmiljö och byggnadsmaterial står det klart att Gallerian uppnått sitt mål om miljöklass silver, ett mycket högt betyg för en befintlig byggnad.

Miljöbyggnad är ett certifieringssystem som baseras på svenska byggregler och byggpraxis. Projektet har drivits av Sweden Green Building Council.

- Tack vare det här pilotprojektet har vi kunnat bidra till att utveckla miljöarbetet i handelsfastigheter i Sverige. Vår förhoppning är att Gallerian blir ett föredöme för hela branschen, säger Michael Eskils, miljöchef på AMF Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige