Image

Första miljöklassningarna: Guld till Mjölby…

Energi/miljö Coop Extra i Mjölby är först i Sverige med att tilldelas guld i klassen handelsfastigheter inom certifieringssystemet Miljöbyggnad.
Publicerad den 7 September 2012

Coop Extra är den första fastigheten som får certifieringen guld av de fyra som ingått i ett pilotprojekt som drivs av Sweden Green Building Council.

Övriga fastigheter i piloten är AMF Fastigheter med Gallerian på Hamngatan i Stockholm (se separat artikel), Diligentia med gallerian Commerce i Skövde, Ica Fastigheter med Ica Kvantum i Knivsta.

För att nå certifieringen, har man utrustat butiken i Mjölby med många energieffektiva lösningar som bland annat minimerar koldioxidutsläppen. Aktivt arbete med ”gröna transporter” och avtal med leverantörer i närområdet gav mindre utsläpp under byggtiden. Spillvärme från anläggningen av kyla ger värme till butiken, där överskottsvärmen i sin tur, används till att värma marken för att hindra isbildning under vintertid.

- Vi har arbetat länge för detta och det känns skönt att vi nu fått guldcertifieringen och kan fortsätta vår resa med att utveckla framtidens handelsfastigheter, säger Harry Swartz, chef för Hållbar utveckling & Kvalitet på KF Fastigheter.

Fastigheten i Mjölby ägs av Handelsbodarna i Sverige AB som ägs gemensamt av KF Fastigheter och SPP.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige