Image
Bild: White

Jönköpings första Miljöbyggnad

Energi/miljö Fastighets AB Eric Ekblad bygger butiker och bostäder i Asken ? ett av de tre kvarteren i Atollenprojektet i centrala Jönköping. Byggnaden har nu blivit klassad som Miljöbyggnad i nivå silver, efter bedömning av kvaliteter avseende energi, inomhusmiljö och material. Kvarteret Asken är Ekblads första miljöklassade byggnad och först ut i Jönköping att certifieras som Miljöbyggnad.
Publicerad den 3 April 2012
Kvarteret Asken i Atollen. Bild: White. Bild: White
Kvarteret Asken i Atollen. Bild: White. Atollen. Bild: Fastighets AB Eric Ekblad. Bild: Fastighets AB Eric Ekblad
Atollen. Bild: Fastighets AB Eric Ekblad.

– Vi är stolta att uppföra Asken i Atollen som en miljöklassad byggnad. Certifieringen är ett konkret exempel på att hållbarhetsfrågor är en naturlig del av vår verksamhet och att Atollen fokuserar på miljö, energi och klimat. Nu hoppas vi på efterföljare, säger Ralf Ekblad, vd för Fastighets AB Eric Ekblad.

Miljöbyggnad är ett certifieringssystem som berör kvaliteter hos en byggnad vad gäller energi, inomhusmiljö och material. En byggnad kan nå slutbetyget guld, silver eller brons efter att flertalet kriterier bedömts och vägts samman. Kvarteret Asken i Atollen som är klassad i nivå silver har bland annat guld i energianvändning och ljudkvalitet.

– Miljöklassningen är en investering i fastighetens värde och vår erfarenhet säger att affärsnytta och hänsyn går hand i hand. Genomtänkta materialval och att kontinuerligt optimera energianvändning är ytterligare exempel på vår ambition att ha en hög miljöprofil och vara en långsiktig samhällsbyggare, säger Ralf Ekblad.

Miljöbyggnad hanteras av branschorganisationen Sweden Green Building Council. Hittills har drygt 20 svenska byggnader certifierats i systemet, och fler än 250 är registrerade. I Jönköping är Domstolshuset certifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed Guld.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige