Image

SEB Trygg Liv ska miljöcertifiera sju fastigheter

Energi/miljö Under 2011 har SEB Trygg Liv tillsammans med Aberdeen Asset Management sänkt energiförbrukningen i fastighetsportföljen med 15 procent. Under 2012 kommer ytterligare sju byggnader att miljöcertifieras och för att jämföra SEB Trygg Livs miljöarbete internationellt har de blivit medlemmar i nätverket GRESB.
Publicerad den 2 April 2012

SEB Trygg Liv har som övergripande mål att miljöcertifiera alla fastigheter i sitt bestånd genom antingen Green Building eller Miljöbyggnadsnormer. Sedan Aberdeen Asset Management övertog förvaltningen i januari 2010 har fem av fastigheterna certifierats som Green Building och ytterligare sju fastigheter kommer nu att klassificeras enligt det svenska certifieringssystemet Miljöbyggnad. Genom att använda Miljöbyggnad får man ett kvitto på viktiga kvaliteter hos en byggnad vad gäller energi, inomhusmiljö och materialval.

För att kunna jämföra sitt miljöarbete med andra fastighetsägare har SEB Trygg Liv valt att bli medlem i det internationella nätverket GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) som bildats på initiativ av Universitetet i Maastricht, Holland. GRESB tillhandahåller bland annat analysverktyg för att jämföra hur väl ett fastighetsbestånd står sig i förhållande till andra gällande miljöfrågor.
- Vi på Aberdeen Asset Management är mycket nöjda med att tillsammans med SEB Trygg Liv kunna bidra till en minskad miljöbelastning och att fortsätta arbeta för miljöcertifiering av fastigheterna. Även hyresgäster anser det viktigt med ett sådant engagemang och vill många gånger själva få möjlighet att bidra till miljöarbetet, exempelvis genom ökad källsortering, säger Jonas Lindegren, kundansvarig på Aberdeen Asset Management

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige