Image

NCC får uppdrag i Uppsala

Bygg/Arkitektur NCC får i uppdrag av HSB att bygga 80 lägenheter i Stenhagen utanför Uppsala. Ordern är värd 110 miljoner kronor.
Publicerad den 8 September 2014

I våras lovordade bostadsminister Attefall företag som bygger prisvärda lägenheter när han invigde NCC:s P303-bostäder i Ödeshög. Sedan 2011 har NCC byggt över 300 bostäder med sitt egna byggsystem i tio svenska städer. Nu satsar HSB på det hittills största området med P303-hus.

– Bostadsbristen är stor i Uppsala och det behövs fler bostäder snabbt, som fler har råd med. NCC:s bostäder är prisvärda och visar att bra kvalitet inte behöver kosta mycket eller ta lång tid. Vi vill erbjuda bostäder som passar alla kundgrupper och det syns här. Redan före byggstart är nära hälften sålda, så vi planerar för fler P303-bostäder, säger projektledare Anders Sjölund på HSB.

De 80 lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara från julen 2015. Byggtiden för NCC:s P303-hus är från åtta månader till ett drygt år, vilket är markant kortare tid än genomsnittlig byggtid.

NCC:s standardiserade byggsystem gör att produktionskostnaderna minskar rejält utan att behöva göra avkall på kvalitet, material eller miljöanpassningar.

– För kunden är P303-hus en trygghet eftersom vi bygger till fast pris med en kort, effektiv produktion, samtidigt som kund och köpare får ett attraktivt boende. Det gör denna produkt svårslagen, säger Niklas Malmfors, affärschef på NCC.

Energianvändningen är dessutom klart under byggnormen och ligger runt 70-75 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det ger i förlängningen låga driftkostnader och låg klimatpåverkan.

Bostadsrätterna byggs i två- och fyravåningshus, med två till fyra rum och kök i olika storlekar. Lägenheterna är välplanerade och yteffektiva, och alla har uteplats, terrass eller balkong.

NCC:s arbete har påbörjats och är helt färdigställt under 2016.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige