Image

NCC får bygguppdrag av Akademiska Hus

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Akademiska Hus bygga 199 student- och forskarlägenheter på Luleå tekniska universitets centrala campusområde. Ordervärdet uppgår till 118 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Mars 2018
NCC bygger 199 lägenheter. Bild: Tirsén & Aili
NCC bygger 199 lägenheter.

– Efterfrågan på student- och forskarbostäder i regionen är stor och därför arbetar vi engagerat med att skapa fler bostäder på campus. Vi tecknar nu avtal med NCC och ser fram emot att tillsammans med dom förverkliga det här mycket viktiga projektet som kommer att få stor betydelse för Luleå tekniska universitet och dess studenter, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

NCC:s uppdrag är en totalentreprenad där ett E-format hus ska uppföras med både fyra och fem våningar och bestå av 132 stycken ettor om drygt 25 kvadratmeter samt 67 stycken dubblettlägenheter om 41-44 kvadratmeter. Totalt kommer 266 studenter och forskare att kunna bo i huset.

Bostadshuset kommer att heta Polstjärnan och placeras centralt inne på campus.

– Bostadshuset Polstjärnan kommer med sitt centrala läge bli ett campusnära boende och en naturlig mötesplats. Det kommer dessutom att bidra till att området blir mer attraktivt med liv och rörelse dygnet runt, säger Andreas Rydberg, projektchef på NCC.

Projekteringsarbetet har inletts och byggnationen påbörjas under våren med förberedande markbearbetning. Inflyttning beräknas ske under första kvartalet 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige