Image

NCC köper i Köpenhamn

Transaktioner NCC har köpt en tomt i Valby, Köpenhamn. Området ligger nära Köpenhamns centrum och är ett tidigare industriområde.
Publicerad den 19 Mars 2018

Under de senaste åren har Valby genomgått en snabb och attraktiv stadsutveckling och växer nu med bostäder, lokaler och service samt viktig infrastruktur med både närhet till bra kollektivtrafik och motorvägsnät.

– Vi har stor tilltro till kontorsmarknaden i Köpenhamn. Förvärvet är en del i vår strategi att etablera nya attraktiva platser och utveckla levande stadsdelar, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.

NCC har inlett en dialog med Köpenhamns kommun om möjligheterna att utveckla platsen.

– Vi strävar efter att minimera miljöpåverkan och skapa värde för både våra kunder och samhället. Förvärvet i Valby är en viktig del i att uppnå vår långsiktiga ambition att med miljöcertifierade fastigheter, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer bidra till en hållbar utveckling, säger Carola Lavén.

Säljaren är läkemedelsbolaget H. Lundbeck A/S, som tidigare har använt platsen för lager då den ligger i direkt anslutning till deras huvudkontor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige