Image
Carola Lavén.

Carola Lavén om nya vd-tjänsten och steget bort från den noterade miljön

Karriär Carola Lavén är tillbaka i hetluften. Efter att ha lämnat Besqab är hon – från och med hösten – klar som ny vd för Ikano Bostad. För Fastighetssverige berättar hon om nya tjänsten, hur hon ser på bolaget hon ansluter till, avskedet från Besqab och vad hon ska göra med tiden fram tills hon tillträder sin nya tjänst.


Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad.

Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad

Bolag Carola Lavén har utsetts till ny vd för Ikano Bostad. Hon tillträder sin nya roll under hösten 2024 och efterträder då Robert Jaaniste som planerar att gå i pension efter 15 år på vd-posten.


Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

Här är den tilltänkta ledningen efter samgående mellan Aros och Besqab

Bolag Aros Bostad och Besqab avser att gå samman för att bilda en ny ledande bostadsutvecklare i Storstockholm och Uppsala. Igår presenterades den tilltänkta koncernledningen för det nya bolaget där Aros nuvarande vd Magnus Andersson blir vd för det nya bolaget. Besqabs nuvarande vd Carola Lavén finns inte med i den nya ledningen.


Carola Lavén, avgående vd för Besqab.

Carola Lavén: "Lämnar med varm hand över vd-rollen"

Bolag Om uppköpet från Aros Bostad går igenom så presenterade Carola Lavén troligen sin sista kvartalsrapport som vd för Besqab. Efter samgåendet med Aros Bostad kommer bolaget ta ett nytt steg i sin historia. Hon berättade också om vilken nisch som bolaget kommer ha i sina byggstarter inledningsvis 2024.


Besqabs vd Carola Lavén.

Besqab ökade omsättning och rörelseresultatet

Ekonomi/Finansiering Bostadsutvecklaren Besqab redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.


Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

Aros Bostadsutveckling lägger bud på Besqab

Bolag Aros Bostadsutveckling lägger ett rekommenderat bud på Besqab. Budet är inte kontant utan innebär att de båda börsnoterade bolagen går samman. Budet är värt 1,04 aktier stamaktier och 0,07 preferensaktier i Aros Bostadsutveckling för varje aktie i Besqab.


Handslaget mellan Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna och Carola Lavén, vd för Besqab.

Lavén om bytesaffären: "En tillräckligt bra lösning"

Transaktioner I en bytesäffar med Solna stad så är nu Besqab och staden överens om att bolaget ska få en ny markanvisning om cirka 300 bostäder i ett attraktivt läge i Huvudsta. Markanvisningen ersätter tidigare markanvisning om cirka 300 bostäder vid Tallbackaskolan i Huvudsta som återgår till staden. I överenskommelsen ingår även att Solna stad förvärvar cirka 100 byggrätter vid Ulriksdals station av Besqab. Enligt Carola Lavén, Besqabs vd, så blir det bra att få börja om på ny kula.


Carola Lavén, vd för Besqab.

Besqab vänder till förlust i Q3

Bolag Besqab redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.


Carola Lavén har varit vd för Besqab sen 2020.

Carola Lavén: "Det är tufft som vd att komma med besked om varsel"

Bolag Götenehus, Wästbygg, John Mattson och JM. Besqab är inte ensamma när det kommer till varsel till följd av de förändrade marknadsförutsättningarna. I Besqabs fall är det lägre produktionsvolymer till följd av det försämrade marknadsläget som står bakom att en tredjedel av arbetsgruppen nu tar emot ett varsel. "Vi kommer fortfarande ha en stor och stark kärna kvar", säger vd:n Carola Lavén till Fastighetssverige.


Carola Lavén, vd för Besqab.

Besqab varslar en tredjedel av personalstyrkan

Bolag Besqab anpassar organisationen för lägre produktionsvolymer till följd av det försämrade marknadsläget och har idag lagt ett varsel om cirka 40 medarbetare.


Carola Lavén, vd för Besqab.

Besqab startade noll produktioner i Q1

Bolag Besqab redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan och rörelsevinsten minskade. Bolaget startade inga nya produktioner av bostäder.


Anna Jepson.

Besqab utser ny CFO

Bolag Besqab rekryterar Anna Jepson som ny CFO med tillträde senast i månadsskiftet augusti/september 2023. Hon efterträder Magnus Ekström som efter fem år som CFO för Besqab väljer att lämna bolaget.


Besqabs vd Carola Lavén märker av avvaktande bostadsköpare.

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.


Besqabs vd Carola Lavén om bolagets beslut att återbetala en stor obligation i förtid.

Bakgrunden till Besqabs drastiska drag – så vill de kunna agera

Bolag Besqab har känt av tvärniten på bostadsmarknaden på ett betydande sätt och bara några dagar innan Q4-rapporten ska presenteras flaggar bolaget för att man kommer göra en preliminär förlust för 2022 på 630 miljoner kronor. Bolaget har beslutat att genomföra en nyemission som ska inbringa över 800 miljoner kronor och gå til att återbetala en obligation som förfaller i maj 2024. Här berättar vd:n Carola Lavén mer om det senaste draget och hur bolaget vill positionera sig på marknaden framöver.


Besqab utvecklar i Uppsala.

Klart för Besqab att utveckla 450 nya bostäder centralt i Uppsala

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för det nya området Skeppskajen i centrala Uppsala har nu vunnit laga kraft. Planen antogs av kommunfullmäktige den 14 juni 2021 och har därefter överklagats. Nu kan Besqab ta nästa steg i utvecklingen av cirka 450 nya bostäder i ett attraktivt läge längs Fyrisån.


Carola Lavén.

Besqab ökade intäkter och rörelseresultat under fjärde kvartalet

Bolag Besqab ökade omsättning och resultat enligt segmentsredovisning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår höjd utdelning.


Besqab produktionsstartar på Norrberget i Vaxholm.

Besqab produktionsstartar på Norrberget i Vaxholm

Bygg/Arkitektur Besqab produktionstartar den första etappen av det nya bostadsområdet Norrberget i Vaxholm. Den första etappen utgörs av kvarteren Skutan och Eken med totalt 58 nya bostadsrättslägenheter och stadsradhus. Norrberget blir en naturlig förlängning av stadskärnan längs Hamngatan och omfattar totalt cirka 250 bostäder. Projektet redovisas som produktionsstartat under fjärde kvartalet 2021.


Fredrik Jonsson.

Niams förre vd till Besqab

Karriär Besqab har idag utsett Fredrik Jonsson, tidigare vd på Niam, till vice vd, med ansvar för att leda arbetet med bolagets framtida strategi och tillväxt.


Carola Lavén.

Besqab: Hög produktionstakt gav ökade intäkter och resultat

Bolag Besqab levererar en stark Q3-rapport där resultatet efter skatt ökade till 157,6 miljoner kronor (45,9) och resultatet per aktie uppgick till 10,21 kronor (2,98).


Carola Lavén.

Besqab får ny markanvisning i Årsta

Bostäder Besqab har av Stockholms stad fått en markanvisning vid Årstatråket mellan Årsta torg och Årstafältet innefattande cirka 100 bostäder varav ungefär hälften kommer att utgöra seniorboenden.