Image
Fredrik Jonsson.
Fredrik Jonsson. Bild: Niam

Niams förre vd till Besqab

Karriär Besqab har idag utsett Fredrik Jonsson, tidigare vd på Niam, till vice vd, med ansvar för att leda arbetet med bolagets framtida strategi och tillväxt.
Publicerad den 16 December 2021

I december 2020 presenterade Besqab nya finansiella och operativa mål som ett led i att förtydliga bolagets tillväxtambitioner och bygga vidare på sin starka bostadskompetens. Bolagets målmedvetna arbete med att accelerera tillväxtpotentialen i nuvarande portfölj och verksamhet fortsätter.

– Att nå 1 000 produktionsstarter och ett underliggande driftsnetto på cirka 100 miljoner kronor årligen vid utgången av 2023 är ett stort kliv från var vi stod 2020. Vi är en bit på väg och har väldigt bra förutsättningar med en stark affär, en tydlig strategi och ett fantastiskt team på plats. Det är samtidigt dags att börja planera för nästa steg i vår långsiktiga utveckling bortom 2023, säger Besqabs vd Carola Lavén.

Tillväxt och utveckling kommer fortsatt att vara en viktig punkt på bolagets och styrelsens agenda. För att skapa utrymme för ett utökat och fokuserat arbete med Besqabs långsiktiga utveckling och framtida värdeskapande har styrelsen beslutat att inrätta en ny roll och tillsätta Fredrik Jonsson som vice vd.

Fredrik Jonsson har 25 års erfarenhet av att driva tillväxt i liknande verksamheter. Som vice vd kompletterar han organisationen med ytterligare kompetens, erfarenhet och ledningsresurser inom bland annat strategi och tillväxt.

– Jag är väldigt glad över att Fredrik ansluter till Besqab för att bidra med den erfarenhet och kapacitet som krävs för att tillvarata våra långsiktiga affärsmöjligheter. Den nya rollen skapar dessutom utrymme för övriga organisationen att fokusera mer på att realisera vår tillväxtagenda för 2023. Med detta initiativ tar vi nu nästa steg i vår resa för ett ännu starkare, mer konkurrenskraftigt och uthålligt bolag, fortsätter Carola Lavén.

Fredrik Jonsson kommer senast från Niam där han arbetat i 14 år, från 2017–2020 som vd. I tillägg har han lika lång erfarenhet från Skanska där han bland annat var vice vd i affärs-området för kommersiell fastighetsutveckling i Europa.
Fredrik Jonsson kommer att ingå i Besqabs koncernledning och rapportera direkt till vd Carola Lavén.

– Besqab är ett otroligt fint bolag med lång historik, ett stort bostadskunnande och långsiktiga ägare. De står också inför en riktigt spännande tillväxtresa. Att driva långsiktig och hållbar tillväxt är något som jag brinner för och har jobbat med nästan hela mitt yrkesliv. Jag ser fram emot att vara med och bidra till nästa kapitel av Besqabs utveckling i nära samarbete med Carola, ledningsgruppen och hela teamet, säger Fredrik Jonsson.

Fredrik Jonsson börjar sin anställning senast den 1 mars 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige