Image
Magnus Andersson, vd Aros Bostad.
Magnus Andersson, vd Aros Bostad. Bild: Aros bostad

Här är den tilltänkta ledningen efter samgående mellan Aros och Besqab

Bolag Aros Bostad och Besqab avser att gå samman för att bilda en ny ledande bostadsutvecklare i Storstockholm och Uppsala. Igår presenterades den tilltänkta koncernledningen för det nya bolaget där Aros nuvarande vd Magnus Andersson blir vd för det nya bolaget. Besqabs nuvarande vd Carola Lavén finns inte med i den nya ledningen.
Publicerad den 19 Mars 2024

Den 31 januari 2024 offentliggjorde Aros Bostad ett rekommenderat uppköpserbjudande till aktieägarna i Besqab. Efter den initiala acceptperioden uppgick anslutningsgraden i uppköpserbjudandet till cirka 96,6 procent och den 15 mars 2024 meddelade Aros Bostad därför att bolaget fullföljer uppköpserbjudandet. Aros Bostad har också meddelat avsikten att det nya bolaget ska heta Besqab AB samt offentliggjort ett förslag till ny styrelse som ska ledas av Per Rutegård som ordförande.

Vid offentliggörandet av uppköpserbjudandet kommunicerades att tilltänkt VD för det sammanslagna bolaget är Magnus Andersson från Aros Bostad och tilltänkt CFO är Anna Jepson från Besqab. Idag offentliggörs hela den tilltänkta koncernledningen för det sammanslagna bolaget, vilken består av medlemmar från både Aros Bostads och Besqabs nuvarande ledningsgrupper enligt nedan (i bokstavsordning):

Magnus Andersson, VD
Daniel Bergström, CIO
Hanna Bodbacka, hållbarhetschef
Emmy Fredenklo, chefsjurist
Anna Jepson, CFO
David Johansson, COO
David Lundgren, produktionschef
Charlotte Roempke, HR-chef
Anna Slåtteby, försäljnings- och marknadschef
Andreas Wik, affärsutvecklingschef
Anna Åkerlund, chef IR och kommunikation

Magnus Andersson, vd Aros Bostad säger:
– Vi är väldigt glada över det starka stödet för samgåendet och att anslutningsgraden i erbjudandet överskrider 96 procent. Med våra kombinerade styrkor inom affärsmässighet, hållbarhet och kundnöjdhet har vi mycket goda förutsättningar för att utveckla marknadens mest attraktiva boendemiljöer och bygga ett långsiktigt och lönsamt bolag. Jag är övertygad om att den koncernledning som vi presenterar i dag har den bredd, kompetens och erfarenhet som behövs för att ta positionen som en ledande bostadsutvecklare i Storstockholm och Uppsala.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige