Image
Anna Jepson.
Anna Jepson. Bild: Besqab

Besqab utser ny CFO

Bolag Besqab rekryterar Anna Jepson som ny CFO med tillträde senast i månadsskiftet augusti/september 2023. Hon efterträder Magnus Ekström som efter fem år som CFO för Besqab väljer att lämna bolaget.
Publicerad den 5 Maj 2023

Anna Jepson har lång erfarenhet av strategiskt arbete, finansiering, verksamhetsstyrning och investeringsanalys. Hon kommer närmast från rollen som CFO för Svenska Handelsfastigheter. Dessförinnan har hon haft flera ledande positioner i bygg- och fastighetsbranschen för bland annat Arwidsro (tidigare Granen) och Skanska.
– Jag är väldigt glad över att välkomna Anna Jepson till Besqab. Annas engagemang och erfarenhet av branschen, resultatorientering och starka strategiska förmåga kommer att vara centralt i vårt fortsatta arbete med att tillvarata Besqabs framtida affärsmöjligheter och långsiktiga värdeskapande. Jag vill också framföra ett stort tack till Magnus Ekström för det viktiga arbete han utfört under sina många år som CFO och nu senast i vår framgångsrika företrädesemission. Magnus har tillsammans med mig kommit fram till att det nu är en lämplig tidpunkt för ett ordnat skifte och därtill har vi en mycket bra efterträdare i Anna, säger Besqabs vd, Carola Lavén.
– Besqab är en erfaren bostadsutvecklare med gedigen kompetens, högt engagemang för sina kunder och goda långsiktiga framtidsutsikter. Jag ser verkligen fram emot att arbeta nära teamet och bolagets starka ägare. Jag hoppas också kunna bidra till att vidareutveckla Besqabs framåtriktade ledarskap med min erfarenhet av att både utveckla medarbetare och driva företags finansiella arbete, säger Anna Jepson.

Anna Jepson tillträder senast i månadsskiftet augusti/september 2023 och kommer att ingå i Besqabs koncernledning.

Magnus Ekström kommer att fortsätta i sin roll som CFO fram till och med bolagets delårsrapport för januari–juni 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige