Image
Besqabs vd Carola Lavén.
Besqabs vd Carola Lavén. Bild: Besqab

Besqab ökade omsättning och rörelseresultatet

Ekonomi/Finansiering Bostadsutvecklaren Besqab redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.
Publicerad den 2 Februari 2024

"År 2023 har präglats av en fortsatt mycket svag bostadsmarknad. Omvärldsfaktorer som hög inflation, ökande kostnader, höjda räntor och minskad köpkraft har fått stora konsekvenser på bostadsmarknaden och vår bransch", säger vd Carola Lavén i en kommentar.

Omsättningen steg 113,5 procent till 703,4 miljoner kronor (329,5).

Rörelseresultatet blev -29,8 miljoner kronor (-705,9).

Resultatet före skatt var -153,8 miljoner kronor (-707,6).

Resultatet efter skatt blev -93 miljoner kronor (-708,3).

Resultat per aktie hamnade på -2,01 kronor (-45,17).

Antal produktionsstartade bostäder uppgick till 57 (373).

Antal sålda bostäder uppgick till 302 (311).

Ingen utdelning föreslås (0).

Tidigare i veckan lade Aros ett rekommenderat bud på Besqab. Värdet av budet är cirka 1 861 miljoner kronor vilket motsvarar cirka 40,2 kronor per aktie i Besqab.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige