Image
Carola Lavén, vd för Besqab.
Carola Lavén, vd för Besqab. Bild: Besqab

Besqab varslar en tredjedel av personalstyrkan

Bolag Besqab anpassar organisationen för lägre produktionsvolymer till följd av det försämrade marknadsläget och har idag lagt ett varsel om cirka 40 medarbetare.
Publicerad den 19 Juni 2023

Marknaden för nyproduktion ser ut att bli fortsatt utmanande 2023 och 2024. Försäljningen av bostäder taktar på men till avsevärt lägre volymer och det tar längre tid för bostadsköparna att fatta köpbeslut. Osäkerhet om framtiden, det höga kostnadsläget, ränteutvecklingen och minskad köpkraft ökar utmaningarna i att starta nya projekt.

Besqab vidtar därför åtgärder för att anpassa verksamheten och dimensionera kostnader och personalstyrka för lägre produktionsvolymer. För att möta de nya förutsättningarna har bolaget idag lagt ett varsel om cirka 40 medarbetare. Förhandlingar med fackliga parter kommer att inledas snarast.

– Vi befinner oss i en situation där vi behöver vidta åtgärder för att anpassa våra kostnader och vår organisation till en lägre produktionsvolym och rusta oss för några tuffa år framåt. Det är självklart väldigt tungt att behöva fatta ett sådant beslut och att våra medarbetare drabbas, säger Carola Lavén, vd.

– Besqab har varit verksam som bostadsutvecklare i drygt 30 år och har varit med om konjunktursvängar tidigare. Det finns ett stort behov av bostäder på våra marknader och vi samlar nu vår långa erfarenhet som bostadsutvecklare och fokuserar på att skapa förutsättningar för ett starkt och konkurrenskraftigt bolag där vår kärnverksamhet är projektutveckling och genomförande av attraktiva och hållbara boendemiljöer, fortsätter Carola Lavén.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige