Image

NCC bygger polishögskolan i Umeå

Bygg/Arkitektur Det blir NCC som bygger polishögskolan i Umeå. Ordern är värd 80 miljoner kronor.
Publicerad den 8 April 2016
Akademiska Hus ger NCC uppdraget att bygga polishögskolan i Umeå. Bild: Akademiska Hus
Akademiska Hus ger NCC uppdraget att bygga polishögskolan i Umeå.

NCC har fått i uppdrag av Akademiska Hus att bygga ny polishögskola i Umeå. Den nya skolan ska ge studenterna bättre tillgång till Campus Umeås resurser och aktiviteter.

– Att få bygga lokaler för polisutbildningen på Campus Umeå hjälper oss att förtäta och skapa ett mer levande campusområde. Det blir ett viktigt bidrag i utvecklingen av Universitetsstaden, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus region Norr.

Nu sätter NCC och Akademiska hus spaden i marken för en ny polishögskola på Umeå universitetsområde. En stor del av polisutbildningen bedrivs sedan starten år 2000 i lokaler i Umestan företagspark.

– Vi genomför projektet i nära samverkan med Akademiska Hus. Det innebär bland annat att vi har en öppen ekonomi under genomförandet, säger Stefan Israelsson, produktionschef på NCC Building.

Den nya polishögskolan i Umeå omfattar drygt 6 000 kvadratmeter med plats för 340 elever. Utbildningslokalerna får bland annat en hall för träning av kampsport samt övningsavdelningar med bank-, krog-, butiks- och lägenhetsmiljö. Källarvåningen får skjutbanor. Markplanet rymmer garage och tvätthall för fordon.

Huset ska miljöcertifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad. Energianvändningen ska vara 35 procent lägre än kraven i Boverket byggregler, BBR. Polishögskolan ska stå klar i september 2017 och vara färdig att tas i bruk till vårterminen 2018.

Affären orderregistreras i första kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building Sweden.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Svefa rekryterar från Croisette

Bolag Svefa stärker sitt transaktionsteam.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY