Image

Byggstart för polisutbildningens nya lokaler i Umeå

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus tar första spadtaget för den nya byggnaden som ska samla polisutbildningens verksamhet under ett och samma tak på Campus Umeå.
Publicerad den 5 April 2016
Nu påbörjas byggnationen av polisutbildningens nya lokaler i Umeå. Bild: Akademiska Hus
Nu påbörjas byggnationen av polisutbildningens nya lokaler i Umeå.

Det nya utbildningshuset innebär en investering för Akademiska Hus på 165 miljoner kronor. Lokalerna får en yta på drygt 6 000 kvadratmeter och byggs centralt på campus intill Norra Beteendevetarhuset.

Den tre våningar höga byggnaden kommer bland annat att innehålla lärosalar, kontor och övningslokaler. Med det nya utbildningshuset möjliggörs en nära samverkan mellan personal och studenter, samt bättre förutsättningar för möten och dialog mellan polisutbildningen och universitetets övriga utbildningar.

Polisstudenterna får även en chans att ta del av de campusnära resurserna som universitetsbiblioteket och sporthallen IKSU Sport.

På pressträffen närvarar David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus region Norr, Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus, Anders Fällström, prorektor Umeå universitet, och Lars-Erik Lauritz, universitetslektor och föreståndare vid polisutbildningen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige