Image

Brunna Logistikpark växer ytterligare

Bygg/Arkitektur NCC börjar nu bygga den tredje miljöcertifierade logistikfastigheten i Brunna i Upplands-Bro kommun. Projekt Vattenbrunnen är fullt uthyrd till Edström Logistics och redo för inflyttning i februari 2017.
Publicerad den 6 April 2016

– Vi lagerhåller och distribuerar varor åt ett 40-tal företag i Sverige. Det finns en stor efterfrågan på det vi gör och vår verksamhet växer. Därför är vi mycket nöjda med att kunna flytta in i en modern och specialinredd byggnad bredvid den vi redan hyr, säger Mathias Niebel, vd på Edström Logistics.

Fastigheten ska miljöcertifieras enligt det internationella systemet Breeam och får ungefär halverad energianvändning jämfört med äldre logistikfastigheter.

– Vattenbrunnen blir en flexibel byggnad på 5 910 kvadratmeter med tio meter i takhöjd och stor möjlighet till skräddarsydda lösningar för kunden. Byggnaden har plats för lager, kontor och personalutrymmen. Detta är vår tredje fastighet i Brunna, vilket visar att området är mycket attraktivt, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC Property Development.

NCC:s första logistikfastighet i området, Hälsobrunnen, blev färdigt i december 2015. Hyresgästerna Edström Logistics samt Svenskt kosttillskott har flyttat in. Andra logistikbyggnaden, Önskebrunnen, byggs just nu och blir klar i december 2016.

Brunna logistikpark har de bästa förutsättningarna för lager och logistik. Läget nära Stockholm och alldeles intill E18 gör det lätt för leveranser, kunder och medarbetare att ta sig dit. Det innebär också ett utmärkt skyltläge för den som vill nå de hundratusentals bilar som passerar på E18 varje dag.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige