Image
Mikael Rånes, blir vd för Amasten på permanent basis.
Mikael Rånes, blir vd för Amasten på permanent basis. Bild: Amasten

Mikael Rånes blir ny vd för Amasten

Bolag Styrelsen för Amasten har utsett Mikael Rånes som verkställande direktör och Mattias Lundgren som CFO och vice verkställande direktör för bolaget.
Publicerad den 19 Februari 2021

Mikael Rånes har varit tf vd sedan Jan-Erik Höjvall gick i pension. Han tillträder per omgående.

Mattias Lundgren, civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm, kommer senast från SSM där han varit vd och koncernchef. Han tillträder den nya rollen 1 mars.

Hans Ragnarsson, nuvarande CFO och vice vd och Sebastian Schönström, nuvarande finanschef, har meddelat styrelsen att de avslutar sina anställningar till hösten.
– Som ordförande för Amasten och tidigare ledamot i SSM:s styrelse känner jag Mikael och Mattias väl. Med Mikaels långa erfarenhet inom fastighetsbranschen i kombination med Mattias gedigna erfarenhet från bostadsutveckling i noterade bolag har jag stark tilltro till Amastens fortsatta utveckling, Bengt Kjell, styrelseordförande på Amasten.
– Det känns som ett naturligt steg att överta ledningen för bolaget. Med förvärvet av SSM tar vi nästa steg i Amasten utveckling och jag ser fram emot att göra det tillsammans med Mattias, Mikael Rånes, vd på Amasten.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige