Image

Melker Andersson etablerar nytt restaurangkoncept i Mästerhuset

Uthyrning Pembroke Real Estate har skrivit avtal med Melker Anderssons Grupp F12 i Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.
Publicerad den 3 September 2014
Melker Andersson öppnar ett nytt koncept i Mästerhuset. Bild: Pembroke
Melker Andersson öppnar ett nytt koncept i Mästerhuset. Erik Gustafson. Bild: Pembroke
Erik Gustafson.

Grupp F12 kommer under 2015 att öppna ett helt nytt restaurangkoncept om 1 000 kvadratmeter i Mästerhuset som totalt kommer att innehålla 30 500 kvadratmeter moderna kontorslokaler och restaurang.

Det nya konceptet från Grupp F12 kommer att karaktäriseras av en ”good life”-profil.

Konceptet kommer att innehålla restaurang, bar och en saluhallsdel profilerad mot naturliga och lokalproducerade råvaror, med både välkända varumärken och egenproducerade fabrikat.

- Med Mästerhuset skapas en ny destination i Stockholm city. Konceptet från Grupp F12 är nytt och spännande och kommer att gynna våra kontorshyresgäster samt komplettera utbudet i närområdet, vilket kommer att ge ytterligare energi till gatumiljön och bidra till den pågående förnyelsen av Mäster Samuelsgatan, säger Erik Gustafson, chef för Pembrokes Stockholmskontor.

Mästerhuset ligger mellan NK, PK-huset, Passagen och Mood Stockholm. Fler än 2 000 personer kommer att arbeta i den nyuppförda byggnaden. Som en del av utvecklingen planeras nya förbindelser genom PK-huset och en omarbetad gatumiljö som kommer att koppla samman shoppingstråken på Hamngatan och Mäster Samuelsgatan.

The Retail Headquarters AB har agerat som kommersiell projektledare och Cederquist legal rådgivare åt Pembroke i samband med tecknandet av detta hyresavtal.

- Pembrokes långsiktighet och internationella erfarenhet ger en intressant kvalitet till utvecklingen av Stockholms city. Med Mästerhuset skapas en kontorsbyggnad med hög internationell standard. Melker Anderssons och Danyel Couets nya etablering är i framkant och kommer att ge huset ytterligare en unik kvalitet, säger Håkan Pehrsson, vd för The Retail Headquarters.

- Det känns fantastiskt roligt och samtidigt spännande att vara med och skapa en helt ny restaurangupplevelse i Stockholm, helt ensam i sitt slag. Vi är glada att ha The Retail Headquarters och Pembroke som samarbetspartners i detta projekt, säger Melker Andersson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Skräddarsydd juridik.

En advokatbyrås hjärta är legal kompetens. Samtliga våra jurister kombinerar expertis inom sina respektive verksamhetsområden med en genuin kunskap om svensk rätt. Detta innebär att vi inte bara tillhandahåller rådgivning av högsta möjliga kvalitet utan också att alla våra jurister kan identifiera de relevanta frågeställningarna inom varje uppdrag och, om nödvändigt, hänvisa till en expert i någon av våra andra verksamhetsgrupper.

En effektiv organisation skapar täta samarbeten – både med klienter och internt. Detta hjälper oss att förstå...

Läs mer om Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige