Image

Pembroke byggstartar nytt prestigeprojekt

Bygg/Arkitektur Pembroke Real Estate byggstartade tidigare i veckan sitt nya prestigeprojekt Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan 21 i Stockholm.
Publicerad den 21 Augusti 2013

- Vi är mycket glada att påbörja byggandet av vår första nybyggda fastighet i Stockholm. När det är avslutat kommer Mästerhuset att erbjuda en unik lösning för marknaden genom en helt ny byggnad som optimerar effektivitet, prestanda och hållbarhet för kontors- och butikshyresgäster i ett utmärkt läge i citykärnan. Detta komplicerade och unika utvecklingsprojekt möjliggjordes tack vare det nära samarbetet och stödet från Stockholms stad, och vi ser fram emot att kunna leverera detta nya landmärke i Stockholm år 2015, säger Erik Gustafson, chef för Pembrokes Stockholmskontor.

Mästerhuset väntas bli det enda helt nya utvecklingsprojektet i centrala Stockholm under 2015 och kommer att omfatta totalt 30 500 kvadratmeter kontorsyta över tio våningar, varav Nordea har tecknat ett hyresavtal för de första sju våningarna. Resterande 10 500 kvadratmeter kontorsyta som finns tillgänglig kommer att bjuda på en spektakulär utsikt över Kungsträdgården och Stockholm. Hyresgäster i Mästerhuset kommer också att få tillgång till en rymlig lobby i internationell stil, ett skulpterat atrium som förstärker det naturliga ljuset i byggnaden och utomhusterrasser med utsikt över staden. På varje kontorsvåning kommer en inspirerande miljö att skapas, med takhöjder på upp till tre meter, fönster från golv till tak och en öppen planlösning som kommer att möjliggöra för hyresgästerna att utforma effektiva och flexibla arbetsplatser som passar deras verksamhet. Resterande 1 000 kvadratmeter kommer att utgöras av kommersiella utrymmen i premiumklass på bottenvåningen.

Mästerhuset väntas bli den första helt nya byggnaden i Stockholms stad att uppnå Leed Platinum-ackreditering enligt programmet Leadership in Energy and Environmental Design (Leed), en globalt erkänd metod för att mäta effektiviteten hos byggnader.

- Vårt mål med Mästerhuset, Pembrokes första utvecklingsprojekt i Norden, har varit att integrera vår internationella erfarenhet med lokala framgångsexempel för att sätta en ny standard för byggnadskvalitet i Stockholm. Sedan flera år tillbaka betraktar Pembroke Stockholm som en viktig marknad för långsiktiga investeringar och vi ser fram emot att ytterligare utveckla vår relation med staden och öka vår närvaro i Stockholm under många år framöver, säger Erik Gustafson.

Mästerhuset beräknas vara klart under tredje kvartalet 2015. Cushman & Wakefield har utsetts till leasing agent och NCC till byggentreprenör.

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY