Image
Pembrokes Mästerhuset i centrala Stockholm är nu fullt uthyrt.
Pembrokes Mästerhuset i centrala Stockholm är nu fullt uthyrt. Bild: Pembroke

Mästerhuset fullt uthyrt

Uthyrning Pembroke Real Estates Mästerhuset, en kontorsbyggnad om 30 650 kvadratmeter i centrala Stockholm, är fullt uthyrt tre månader före färdigställande.
Publicerad den 29 April 2015

Byggnaden har attraherat ett brett utbud av hyresgäster inklusive finansiella, juridiska, media- och teknikföretag. NC Advisory AB, Magnora och Trioptima är de senaste företagen att underteckna hyresavtal och ansluter sig därmed till Nordea, Delphi och Bloomberg.

NC Advisory AB, rådgivare till Nordic Capital Funds och ledande inom nordiska riskkapitalinvesteringar, kommer att hyra 2 500 kvadratmeter kontor på plan 8 och 9. Magnora, ett familjeägt holdingbolag med högprofilerade företag som Kreab och Demoskop, hyr 1 310 kvadratmeter på våning 8 och Trioptima, den prisbelönta leverantören av post-trade riskhanteringstjänster, hyr 3 530 kvadratmeter på våning 6. Dessutom öppnar Grupp F12 sin nya restaurang, ”The Good Life” i november 2015, vilket är ett nytt restaurangkoncept av Melker Andersson som kommer att uppta 1 000 kvadratmeter på bottenvåningen. Den genomsnittliga kontraktstiden är mer än tio år.

- Mästerhuset är Pembrokes första stora projekt i Stockholm och vi är mycket nöjda med dess framgång hittills. Vi har dragit nytta av vår internationella erfarenhet av fastighetsutveckling för att utforma en byggnad som kommer att sätta en ny standard för effektivitet och flexibilitet på Stockholmsmarknaden, och att nå 100 procents uthyrningsgrad innan byggnadens färdigställande vittnar om detta, säger Mark Takeuchi, senior vice president och Europachef för Pembroke.

Cushman & Wakefield var hyresagent åt Pembroke. CBRE var detsamma för NC Advisory och Delphi, och Tenant and Partner var hyresagent åt Magnora och Trioptima.

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige